Τετρακίνητο Mazda MX-5 με κινητήρα από Subaru Impreza WRX [video]

Τετρακίνητο Mazda MX-5 με κινητήρα από Subaru Impreza WRX [video]

Ένα ευφάνταστο project που μεταμορφώνει το ιαπωνικό roadster σε πραγματικό rallycar.

Το κανάλι Gingium στο YouTube παρουσίασε το τελευταίο του project - ένα Mazda MX-5 που έγινε μετατροπή σε εκτός δρόμου rallycar με μηχανικά μέρη από Subaru Impreza WRX! Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Gingium ασχολείται με ανυψωμένα MX-5 καθώς πριν από λίγα χρόνια είχε φτιάξει κάτι παρόμοιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ένα Mazda MX-5 για extreme off-roading! [video]

Ξεκινάμε με τον κινητήρα καθώς τη θέση του συνόλου της Mazda κάτω από το καπό έχει πάρει ο EJ205 του Subaru Impreza WRX με απόδοση κοντά στους 400 PS χάρη σε μεγαλύτερο turbo. Η μεγάλη είδηση σε σύγκριση με το προηγούμενο project του Gingium, είναι πως η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης της Subaru!

Το ιαπωνικό roadster έχει πλέον τεράστια απόσταση από το έδαφος χάρη στη νέα ανάρτηση και τους μεγαλύτερους τροχούς που φορούν εκτός δρόμου ελαστικά με υψηλό προφίλ.

Mazda MX-5 off road conversion

Όσον αφορά τις επεμβάσεις στο αμάξωμα, οι προφυλακτήρες είναι κομμένοι για να βελτιωθούν οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής, το καπό απέκτησε εισαγωγή αέρα ενώ έχουν τοποθετηθεί προεκτάσεις στα φτερά για να καλύψουν τα φαρδύτερα μετατρόχια. Ένα πλήρες ρολ κέιτζ κάτω από την σκληρή αφαιρούμενη οροφή ενισχύει την ακαμψία, ενώ μια προστατευτική μεταλλική μπάρα στη θέση του εμπρός προφυλακτήρα προστατεύει τον κινητήρα από πιθανές μικρο-συγκρούσεις.

Για όσους δεν εντυπωσιάζονται με όλα αυτά, η απόχρωση World Rally Blue της Subaru και το έμβλημα STI στο πίσω μέρος, δείχνει πως αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο Mazda MX-5.

Όπως αναφέρει ο δημιουργός του αυτοκινήτου στο βίντεο, το project βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση αλλά υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που πρέπει να γίνουν στο αυτοκίνητο προτού το παρουσιάσει στην τελική του μορφή.

[Πηγή: Gingium μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube