Ένα Mazda MX-5 για extreme off-roading! [video]

Ένα Mazda MX-5 για extreme off-roading! [video]

Είναι κάτι σαν να λέμε «Jeep Wrangler για πίστα», αλλά το μικρό ρόουντστερ δεν τα καταφέρνει καθόλου άσχημα.

Ξέρουμε το Μazda MX-5 ως το ιδανικό παιχνίδι για οδήγηση σε πίστα ή σε δρόμο με στροφές. Εδώ βλέπουμε ότι μπορεί να σε κάνει να χαμογελάς και σε δύσκολες διαδρομές εκτός δρόμου.

Το κανάλι Gingium του YouTube έφτιαξε πρόσφατα ένα ΜΧ-5 πρώτης γενιάς (ΝΑ) για οδήγηση off-road. Σήκωσε την ανάρτηση, έβαλε τεράστια τρακτερωτά λάστιχα και τοποθέτησε τη ρεζέρβα πάνω στο πίσω καπό. Βλέποντάς το να έρχεται από μακριά μέσα από τις λάσπες, με τα αναδιπλούμενα φώτα αναμμένα, νομίζεις ότι βλέπεις εκείνες τις παλιές Toyota Celica GT4 Group A να τρέχουν σε Ράλι Σαφάρι της δεκαετίας του 1990.

Μετά τη μετατροπή, ο ιδιοκτήτης του ΜΧ-5 δεν έχασε καιρό. Πήγε το μικρό ρόουντστερ σε ειδική πίστα ακραίου 4x4, όπου συναντάς μόνο φτιαγμένα Jeep και Land Cruiser. Και δεν τα πήγε άσχημα, αν αναλογιστούμε ότι είχε μεν την απόσταση από το έδαφος και τα λάστιχα που χρειάζονταν, αλλά δεν είχε τη ροπή ούτε την τετρακίνηση και το διαφορικό του ήταν το νορμάλ ελεύθερο.

Καλού-κακού, είχε βέβαια κι έναν ιμάντα ρυμούλκησης πάνω στο καπό, έτοιμο για κάθε περίπτωση. Και του χρειάστηκε ουκ ολίγες φορές. Όμως έβγαλε κάμποσα περάσματα και σε άλλα που κόλλησε, κολλούσαν και κάμποσα τζιπ.

Δείτε το εν δράσει στο video, μετά το 1’ 30” διότι η παρουσίαση είναι κάπως ερασιτεχνική και φλύαρη. Πάντως τέτοιο Miata δεν θα έχετε ξαναδεί.

[Πηγή: Gingium]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube