Tesla Model X ρυμουλκεί Boeing! [video]

Tesla Model X ρυμουλκεί Boeing! [video]

Δεν είναι τρικ, το γύρισε η Qantas για να διαφημίσει τα νέα 787 του στόλου της!

Τα ηλεκτρικά Tesla είναι τα αυτοκίνητα της μόδας. Γι’ αυτό και τα βλέπουμε να πρωταγωνιστούν σε κάθε είδους τρέλα και ανοησία. Ακόμη και στο διάστημα είδαμε να στέλνουν ένα.

Μέχρι τώρα όμως, μόνο η ίδια η Tesla είχε χρησιμοποιήσει ένα από τα μοντέλα της για να διαφημιστεί. Όλα τα άλλα κλιπάκια που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα ήταν γυρισμένα από ιδιώτες.

Εδώ όμως βλέπουμε ένα video γυρισμένο από την αυστραλιανή Qantas, τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του κόσμου σε αρκετούς τομείς. Η Qantas λοιπόν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα Tesla Model X ως ελκυστήρα αεροπλάνων.

Το παρακάτω video ανέβηκε στο κανάλι της Qantas στο YouTube, χθες Δευτέρα, και δείχνει ένα Tesla Model X να ρυμουλκεί ένα από τα καινούργια Boeing 787-9 Dreamliner που πρόσθεσε η εταιρεία στο στόλο της.

Για να έχετε μια καλύτερη ιδέα περί του εγχειρήματος, θα πούμε ότι ένας ελκυστήρας, που μανουβράρει αεροπλάνα μέσα στο αεροδρόμιο, ζυγίζει έως 54 τόνους κι έχει ελκτική δύναμη 334.000 Newton. Το Βoeing 787-9 Dreamliner, που ρυμουλκεί ένας τέτοιος ελκυστήρας, έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 24,7 τόνων (24.700 kg). 

Από την πλευρά του, το Tesla Model X P100D ζυγίζει 2.509 kg και η ελκτική του ικανότητα των 2.188 kg (21.456 Ν) είναι μεν η μεγαλύτερη όλων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σήμερα –κατά το Electrek– όμως παρασάγγας απέχει από εκείνη ενός ελκυστήρα αεροδρομίου.

Έχουμε δει Tesla Model X να ξεκολλά νταλίκα σε χιονισμένο δρόμο, όμως αυτό εδώ είναι κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Ακούει η Guinness;

[Πηγή: Electrek μέσω autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube