Tesla Model X ρυμουλκεί νταλίκα σε χιονισμένη ανηφόρα! [video]

Tesla Model X ρυμουλκεί νταλίκα σε χιονισμένη ανηφόρα! [video]

Είπαμε, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν τεράστια ροπή, αλλά αυτό εδώ ξεπερνάει κάθε όριο!

Χιόνι, πολύ χιόνι. Το είδαμε τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη και κυρίως στις ΗΠΑ ταλαιπωρούνται ακόμη από τον χιονιά.

Αυτοί που ταλαιπωρούνται περισσότερο είναι όμως οι οδηγοί φορτηγών, που δεν μπορούν να αποφύγουν τα δρομολόγια και δυσκολεύονται να ελέγξουν τα βαριά οχήματά τους στους χιονισμένους δρόμους.

Κάποιοι από αυτούς δεν είναι και κατάλληλα εφοδιασμένοι, με σωστά λάστιχα ή/και αλυσίδες, οπότε το φαινόμενο να κολλάνε ή να διπλώνουν οι νταλίκες τους και να κλείνουν το δρόμο είναι πολύ συχνό.

Το να ρυμουλκηθεί μια αρθρωτή νταλίκα που έχει κολλήσει στο χιόνι δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς απαιτεί ειδικό γερανό. Στο παρακάτω video όμως, βλέπουμε να το κάνει ένα Tesla Model X!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς μπορείς να βελτιώσεις το 0-100 km/h ενός Audi TT; [video]

Στα σχόλια στο Facebook, ο ιδιοκτήτης του Tesla λέει ότι το ηλεκτρικό SUV βοήθησε την νταλίκα Volvo να ανέβει τη χιονισμένη ανηφόρα διότι δεν είχε αρκετή ελκτική πρόσφυση για να ανέβει μόνη της.

Η ρυμούλκηση δεν φαίνεται εύκολη και γρήγορη στο video, όμως λάβετε υπόψη ότι το μέγιστο ρυμουλκούμενο βάρος για το Model X είναι 5.000 λίβρες (2.268 kg) και το βάρος της νταλίκας ήταν τουλάχιστον δεκαπλάσιο, ανάλογα με το φορτίο που μετέφερε.

Ο Kyle Conner, ο χρήστης που ανέβασε το κλιπάκι στο Facebook, υποστηρίζει ότι η μπαταρία του tesla δεν υπερθερμάνθηκε και το αυτοκίνητο δεν ένιωσε την ανάγκη να μειώσει την ισχύ του για να προστατευτεί. Δεν αναφέρεται τι λάστιχα φορούσε το Model X, αλλά υποθέτουμε ότι θα ήταν λάστιχα χειμώνα, όπως αυτά που θα έπρεπε να φοράει και η νταλίκα…

[Πηγή: Kyle Conner στο Facebook μέσω autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube