Tesla Model X καίγεται μέσα στο νερό [video]

Tesla Model X καίγεται μέσα στο νερό [video]

Ο Elon Musk συχνά διαφημίζει τις αμφίβιες ικανότητες των μοντέλων της Tesla. Τα πράγματα όμως για ένα Tesla Model X δεν πήγαν τόσο καλά.

Tesla Model X

Η αλήθεια είναι πως οι φωτιές που αφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα κεντρίζουν το ενδιαφέρον για πολλούς και διάφορους λόγους. Αυτή τη φορά, ένα Tesla Model X τυλίχτηκε στις φλόγες, μέσα στο νερό.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Χόλιγουντ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το Tesla Model X βρισκόταν πάνω σε ράμπα στηρίζοντας ένα τζετ σκι, όταν ξαφνικά παρουσιάστηκε ένα απροσδιόριστο πρόβλημα. Πιθανότατα, το πρόβλημα αυτό είχε να κάνει είτε με εισροή νερού στο εσωτερικό της μπαταρίας, είτε με την πρόσκρουση σε κάποιον βράχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να παρεκτραπεί από την πορεία του και να κινηθεί προς το νερό.

Το Tesla Model X, πιθανότατα λόγω κάποιες δυσλειτουργίας βρέθηκε στο νερό, όπου συνέχισε να καίει για πολύ ώρα

Tesla Model X

Η επιβαίνουσα δεν μπορούσε να ανοίξει τις πόρτες κι έτσι ο σύζυγός της επέστρεψε με το τζετ σκι που μόλις πριν λίγο είχε ξεκινήσει για να την βοηθήσει να βγει. Το εντυπωσιακότερο όλων όμως είναι το γεγονός ότι το αυτοκίνητο συνέχισε να καίγεται ενώ βρισκόταν στο νερό για αρκετή ώρα, με την πυροσβεστική υπηρεσία του Χόλιγουντ να το αφήνει εκεί για να περιορίσει τη φωτιά και να αποτρέψει τυχόν τραυματισμούς που θα μπορούσαν να προκληθούν σε μία προσπάθεια να τραβήξουν το Model X από το νερό

Κι εδώ πρέπει να σταθούμε στο εξής. Τα αυτοκίνητα, είτε είναι ηλεκτρικά, είτε είναι θερμικά δεν πρέπει να οδηγούνται σε στάσιμα νερά, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος δυσλειτουργιών. Αυτή η άποψη όμως, μάλλον δεν βρίσκει 100% σύμφωνο τον Elon Musk, ο οποίος επανειλημμένως έχει μιλήσει για τις δυνατότητες διαφόρων μοντέλων της Tesla να κινούνται στο νερό.

Tesla Model X

Για το Tesla Model S είχε δηλώσει πως μπορεί να κινηθεί έστω και για λίγο στο νερό. Αποθάρρυνε παρά ταύτα όμως τους επίδοξους ιδιοκτήτες από το να κάνουν επικίνδυνα πειράματα.

 

 

Αναφορικά όμως με το Cybertruck, ο Musk το πήγε ένα βήμα παρακάτω, λέγοντας πως το ηλεκτρικό pick-up της εταιρείας μπορεί να διασχίζει λίμνες, ποτάμια και θάλασσες, αρκεί τα νερά να είναι στάσιμα.

 

 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τέτοιου είδους εγχειρήματα είναι πέρα για πέρα επικίνδυνα, πρώτα για τον ίδιο τον οδηγό και τους επιβάτες και στη συνέχεια για τα αυτοκίνητα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube