Το Tesla Cybertruck γίνεται και... καταμαράν

Το Tesla Cybertruck γίνεται και... καταμαράν

Η εταιρεία που «λανσάρει» την ιδέα για την εναλλακτική χρήση του Tesla Cybertruck λέει πως είναι έτοιμη να διεκδικήσει και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Η ιδέα ακούει στο όνομα Cybercat και Cybercat Foiler και λέει πως μπορεί να μετατρέψει το Tesla Cybertruck (που ακόμη δεν έχει μπει στην παραγωγή) σε ένα καταμαράν, με την προσθήκη βέβαια πλωτήρων και συστήματος πρόωσης. 

Με βάση το σχέδιο, το pickup της Tesla μπορεί να μετατραπεί εύκολα και σε πλωτό μέσο, με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα να είναι πτυσσόμενα και αποθηκευμένα στο ίδιο το αυτοκίνητο.

Το Cybercat θα είναι ικανό να επιταχύνει πάνω από 25 mph με αυτονομία 115 μιλίων όταν η ταχύτητα πλεύσης είναι σταθερή στους έξι κόμβους. Αντίθετα το Cybercat Foiler που στην ουσία είναι μια άλλη εκδοχή πιο κοντά στο υδροπτέρυγο θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη από 35 κόμβους. Σε αυτή τη περίπτωση θα χρειαστεί να προσαρμόζονται στο πίσω μέρος τού Tesla Cybertruck έως και πέντε εξωλέμβιες ηλεκτρομηχανές. 

Η ιδέα φαίνεται να κινείται στο πλαίσιο της φαντασίας, ωστόσο η εταιρεία ισχυρίζεται ότι εκκρεμεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη μετατροπή και πως δέχεται και κρατήσεις. Μάλιστα λέει πως δεν χρειάζεται να πληρώσει κάποιος μια προκαταβολή καθώς για να υλοποιηθεί το σχέδιο πρέπει πρώτα το «κλασικό» Cybertruck να μπει στην παραγωγή, κάτι που η Τesla συνεχώς αναβάλει.

Ένας άλλο λόγος είναι πως οποιαδήποτε εταιρεία θελήσει να κατασκευάσει προϊόντα aftermarket για το pickup του Tesla θα πρέπει να γνωρίζει μια σειρά από προδιαγραφές προτού ξεκινήσει να παράγει οτιδήποτε και η Tesla δεν είναι μια εταιρεία που μπορεί εύκολα κάποιος να την εμπιστευτεί, από την άποψη ότι στο τέλος αλλάζει πολλές από τις αρχικές προδιαγραφές που ανακοινώνει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube