Tesla: Αφαίρεσε κρυφά το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου διεύθυνσης

Tesla: Αφαίρεσε κρυφά το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου διεύθυνσης

Mε ένα λιγότερο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου διεύθυνσης κατασκευάστηκαν ορισμένα Tesla, με σκοπό να επιτευχθούν οι στόχοι του αριθμού παραγωγής.

Tesla

Είναι γνωστό ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένου της Tesla, ταλανίζονται παγκοσμίως από την έλλειψη ημιαγωγών. Mε αποτέλεσμα να αναγκάζονται να μειώσουν τον ρυθμό παραγωγής τους ή να αφαιρέσουν κάποια από τα τεχνολογικά καλούδια με τα οποία εξοπλίζουν τα μοντέλα τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC, αρκετά Model 3 και Model Υ βγήκαν από το εργοστάσιο παραγωγής της Tesla στην Kίνα χωρίς την μια από τις δύο μονάδες ηλεκτρονικού ελέγχου διεύθυνσης. Αυτή η κίνηση πραγματοποιήθηκε από τον Αμερικανό κατασκευαστή με σκοπό να πετύχει τον στόχο αριθμού παραγωγής για το 2021.

Οι πληροφορίες διέρρευσαν στο μέσο από δύο εργαζόμενους της Tesla. Tα αυτοκίνητα αυτά προορίζονται για τις αγορές της Kίνας, της Αυστραλίας και της Ευρώπης.

Tesla

Η απουσία αυτού του εξαρτήματος, σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα δεν θα έχουν την δυνατότητα για «Over The Air» αναβαθμίσεις των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης τους. Έτσι, στο μέλλον δεν θα μπορούν να υποστηρίξουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3. Το παράδοξο είναι ότι η εταιρία δεν έχει μπει στη διαδικασία μέχρι στιγμής να ενημερώσει τους πελάτες της. 

Θα έχει αρκετό ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε πως ο κολοσσός της ηλεκτροκίνησης θα αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό όταν εισέλθει στην εποχή της αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube