Τέλος για το Mitsubishi Lancer, πιθανή αντικατάστασή του από ένα SUV

Τέλος για το Mitsubishi Lancer, πιθανή αντικατάστασή του από ένα SUV

Μετά από 44 χρόνια η παραγωγή του Lancer τερματίζεται, ανοίγοντας το δρόμο για μια ανατρεπτική συνέχεια.

Το ερχόμενο Αύγουστο η παραγωγή του Mitsubishi Lancer θα τερματιστεί, κλείνοντας μια σχεδόν δεκαετή πορεία για το τρέχον μοντέλο.

Ωστόσο μιλάμε για ένα από τα πιο ιστορικά ονόματα για την εταιρεία, αφού εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1973. Τα τελευταία χρόνια όμως η αγορά έχει αλλάξει άρδην και το ενδιαφέρον για τέτοια μοντέλα φθίνει συνεχώς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Mitsubishi ετοιμάζει νέο μεσαίο SUV

Δεν είναι λοιπόν περίεργο αφενός που η Ευρωπαϊκή του καριέρα έχει ουσιαστικά τερματιστεί, αφετέρου που η Mitsubishi δεν σχεδιάζει να το αντικαταστήσει. Το επιβεβαίωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Mitsubishi στη Β. Αμερική, Don Swearingen, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι αυτή η απόφαση δεν έχει σχέση με τη συμφωνία που προέκυψε με τη Renault-Nissan. Ήταν ειλημμένη πριν από αυτή την εξέλιξη.

Η απώλεια σε πωλήσεις που θα επιφέρει είναι κάτι που η εταιρεία όχι μόνο μπορεί να αντέξει, αλλά και να εκμεταλλευτεί προκειμένου να εστιάσει στα απείρως πιο εμπορικά SUV μοντέλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό θα μπορούσε να είναι το μικρό SUV της Mitsubishi

Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι το 2017 θα παρουσιαστεί ένα νέο SUV που θα τοποθετηθεί μεταξύ του ASX και του Outlander, καθώς επίσης κι ένα μικρότερο που είναι προγραμματισμένο για το 2019.

[Πηγή: Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube