Η Mitsubishi ετοιμάζει νέο μεσαίο SUV

Η Mitsubishi ετοιμάζει νέο μεσαίο SUV

Η ιαπωνική εταιρεία θα λανσάρει μέσα στο 2017 ένα νέο μεσαίο SUV που θα τοποθετηθεί ανάμεσα από τα ASX και Outlander.

Την γκάμα των SUV μοντέλων της θα εμπλουτίσει η Mitsubishi, προκειμένου να εκμεταλλευτεί όσο γίνεται τη δημοτικότητά της.

Το νέο μοντέλο θα είναι μεγαλύτερο από το ASX (4,3 m) και μικρότερο από το Outlander (4,7 m), κάτι που σημαίνει ότι μάλλον θα είναι λίγο μεγαλύτερο από το best seller Nissan Qashqai και ότι –τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο- δε θα αντικαταστήσει το ASX.

Η μεγάλη είδηση, είναι ότι το νέο μοντέλο θα απομακρυνθεί πολύ από τη συντηρητική προσέγγιση του ASX, με σαφώς πιο μοντέρνα και τολμηρή αισθητική. Οι άνθρωποι της εταιρείας λένε επίσης ότι ο σχεδιασμός ανεβαίνει συνεχώς θέσεις στις προτεραιότητες της Mitsubishi, καθώς και ότι βρίσκουν ενδιαφέρον το μονοπάτι που χάραξε η Land Rover: Τη μοντέρνα εικόνα δηλαδή, που όμως συνδυάζεται με κλασικό σκληροτράχηλο χαρακτήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Mitsubishi Concept XR-PHEV II

Θα πρέπει ακόμα να θεωρείται βέβαιο ότι το νέο μοντέλο θα έχει στοιχεία από το υβριδικό πρωτότυπο XR-PHEV που είδαμε στη Γενεύη το 2015 (και που βλέπουμε στη φωτογραφία), το οποίο είχε μήκος 4,49 m, πλάτος 1,89 και ύψος 1,62 m.

Πάντως το μοντέλο παραγωγής δεν αναμένεται να έχει υβριδική έκδοση, παρά μόνο ντίζελ και βενζίνης, με ένα νέο τούρμπο μοτέρ χαμηλού κυβισμού για την τελευταία.

Στη μετάδοση θα υπάρχει κλασική χειροκίνητη επιλογή αλλά και δύο αυτόματες, μάλλον ανάλογα με το εάν θα πρόκειται για προσθιοκίνητη ή τετρακίνητη έκδοση. Η μια αυτόματη επιλογή θα έχει συνεχώς μεταβαλλόμενη σχέση και η δεύτερη ένα νέο 8άρι συμβατικό αυτόματο κιβώτιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Nissan Qashqai 1.2 DIG-T

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι αυτό το μοντέλο θα είναι το πρώτο από τη νέα γενιά των SUV της Mitsubishi. Θα περιλαμβάνει –προφανώς- τον αντικαταστάτη του Outlander το 2020, αλλά και ένα ολοκαίνουργιο μικρότερο μοντέλο που θα κοντράρει το Nissan Juke και είναι προγραμματισμένο για το 2019.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube