Τα σούπερκαρ με τούρμπο δεν έχουν ωραίο ήχο; Μύθος! [video]

Τα σούπερκαρ με τούρμπο δεν έχουν ωραίο ήχο; Μύθος! [video]

Μια Ferrari 488, μια McLaren 720S κι ένα Ford GT ανεβάζουν στροφές σε έναν ιδιότυπο διαγωνισμό… τραγουδιού.

Κρίνοντας από τη σύγχρονη Formula 1 –και όχι μόνο– θα λέγαμε ότι το τούρμπο φιμώνει τους κινητήρες. Ισχύει πράγματι; Και σε ποιο βαθμό;

Τα σύγχρονα σούπερκαρ των Ferrari, McLaren και Ford είναι φτιαγμένα για τις μέγιστες επιδόσεις σε δρόμο και πίστα. Έχουν από 655 έως 720 άλογα από κινητήρες V με δύο τούρμπο. Το ποιο είναι το καλύτερο σε επιδόσεις και κράτημα όμως δεν θα μας απασχολήσει εδώ. Θα μας δώσουν απλά μια ιδέα των φωνητικών τους δυνατοτήτων, αφού γι’ αυτόν ειδικά το λόγο τα συγκέντρωσε το Drag Times.

Πριν τα βάλουμε μπροστά και αρχίσουν να στροφάρουν όμως, ας θυμηθούμε τις βασικές προδιαγραφές τους.

Η Ferrari 488 GTB έχει έναν διτούρμπινο V8 3,9 λίτρων που έχει πάρει κάμποσους τίτλους International Engine of the Year. Αποδίδει 670 PS και είναι όντως καλλίφωνος, αν και ο ήχος του δεν μπορεί να συγκριθεί με το ανατριχιαστικό ουρλαχτό της 458 Italia ή, ακόμα λιγότερο, με εκείνο της 430 Scuderia.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari 488 GTB [video]

V8 με δύο τούρμπο έχει και η McLaren 720S, αλλά 4λιτρο, σχεδίασης Ricardo, που αποδίδει 720 PS κι έχει αποδείξει ότι κάνει το αυτοκίνητο «φονιά hypercars και superbikes».

Το Ford GT μπορεί να έχει μόνο 6 κυλίνδρους και 3,5 λίτρα κυβισμό, όμως χάρη στην αγωνιστική του τεχνολογία δεν υστερεί, έχοντας απόδοση 655 PS κι έναν ήχο που σε μεταφέρει νοερά στην πίστα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τo νέo Ford GT 

Ακούστε τα και τα τρία και πέστε μας αν πρέπει να τα βάψουμε μαύρα που οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες είναι πλέον είδος υπό εξαφάνιση.

[Πηγή: Drag Times]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube