Τα βενζινοκίνητα ξεπερνούν τα ντίζελ στις πωλήσεις στην Ευρώπη

Τα βενζινοκίνητα ξεπερνούν τα ντίζελ στις πωλήσεις στην Ευρώπη

Για πρώτη φορά από το 2009, η βενζίνη ξεπερνά το ντίζελ στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοβιομηχανιών (ACEA), το πρώτο εξάμηνο του 2017 οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων με κινητήρα βενζίνης ξεπέρασαν αυτές των πετρελαιοκίνητων. Για πρώτη φορά από το 2009.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις αυτοκινήτων με μοτέρ βενζίνης αυξήθηκαν από το 45,8% στο 48,5% στην Ευρώπη, το πρώτο εξάμηνο του 2017, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 328.615 περισσότερα αυτοκίνητα συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα τον προηγούμενο χρόνο. Οι πωλήσεις των ντίζελ μειώθηκαν από το 50,2% στο 46,3%, ή αλλιώς 152.323 ταξινομήσεις.

Η αλλαγή αυτή, με τα βενζινοκίνητα να ξεπερνούν τα ντίζελ για πρώτη φορά από το 2009, δείχνει να είναι μια ισχυρή τάση στην αγορά που δύσκολα θα αντιστραφεί τα επόμενα χρόνια. Το πιθανότερο είναι να μην αντιστραφεί ποτέ, καθώς η πλύση εγκεφάλου που ακολούθησε το dieselgate έχει δαιμονοποιήσει το ντίζελ και ωθεί τους υποψήφιους πελάτες προς άλλες λύσεις. Εδώ, ακόμη και κλασικά αυτοκίνητα μετατρέπονται εργοστασιακά σε ηλεκτρικά, όπως αυτή η Jaguar E-Type.

Η μία μετά την άλλη έρχονται ανακοινώσεις κατασκευαστών για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας τους. Άλλοι λένε ότι θα έχουν τουλάχιστον μία ηλεκτρική/υβριδική έκδοση για κάθε μοντέλο και άλλοι ότι θα έχουν μόνο ηλεκτρικά στο μέλλον. Ενώ μεγάλες πρωτεύουσες εξοστρακίζουν τα ντίζελ με μια συμφωνία που υπέγραψαν μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι της Αθήνας, του Παρισιού, της Μαδρίτης, του Mexico City και άλλων.   

Πηγή Automotive News

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube