Τα Audi RS3 και TT RS επιστρέφουν στην παραγωγή

Τα Audi RS3 και TT RS επιστρέφουν στην παραγωγή

Ο πεντακύλινδρος κινητήρας 2.5 TFSI δέχθηκε τις απαραίτητες επεμβάσεις για να είναι σύμφωνος με τις προδιαγραφές WLTP.

Η Audi επιβεβαίωσε πως η παραγωγή των RS3 Sportback, RS3 Sedan και TT RS με τον υπερτροφοδοτούμενο πεντακύλινδρο κινητήρα 2.5 TFSI, θα ξεκινήσει και πάλι μετά από τη διακοπή λόγω WLTP,.

Η είδηση έρχεται από το αυστραλέζικο Motoring σε μια αγορά που το RS3 μεσουρανεί ως το δημοφιλέστερο μοντέλο της Audi Sport, καταλαμβάνοντας το 1/3 των πωλήσεων του A3. Ο Shaun Cleary, εκπρόσωπος της Audi Αυστραλίας, δήλωσε πως η παραγωγή ξεκίνησε ήδη μέσα στο πρώτο μισό του 2019 με την επανεκκίνηση των πωλήσεων στην Αυστραλία να είναι προγραμματισμένη για τα τέλη του 2019 ή τις αρχές του 2020.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το RS3. Είναι πολύ δημοφιλές αυτοκίνητο και είχαμε στοκάρει επειδή γνωρίζαμε πως θα υπάρξει ένα κενό στην παραγωγή από πέρυσι, όμως το απόθεμα μας τελείωσε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019. »

Audi RS 3

Το πεντακύλινδρο μοτέρ 2,5 λίτρων με απόδοση 400 PS και 480 Nm ροπής δέχθηκε μικρές επεμβάσεις όπως και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, έτσι ώστε να καλυφθούν οι αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων WLTP, όμως οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν τις επιδόσεις των μοντέλων. 

Όπως φαίνεται ο κινητήρας θα συνεχίσει την πορεία του για  μερικά χρόνια ακόμη καθώς η Audi εργάζεται ώστε να τον κάνει σύμφωνο με τις προδιαγραφές Euro 7 που θα ισχύσουν από το 2020 στην Ευρώπη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Test drive: To "400άρι" Audi RS3 στην πίστα των Σερρών

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube