Τα απίθανα γκάτζετ της αναγεννημένης Aston Martin του James Bond [video]

Τα απίθανα γκάτζετ της αναγεννημένης Aston Martin του James Bond [video]

Η Aston μας δείχνει τα «κόλπα» της DB5 του «Χρυσοδάκτυλου», καθώς η παραγωγή των 25 «αντιτύπων» της έχει ήδη ξεκινήσει.

Το περασμένο καλοκαίρι, η Aston Martin ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει 25 «ρέπλικες» της DB5 που θα κοστίζουν 3,2 εκατομμύρια ευρώ η καθεμία.

Τα αυτοκίνητα ανακοινώθηκε ότι θα είναι ακριβή αντίγραφα της Aston που οδηγούσε ο Sean Connery στην ταινία «Ο Χρυσοδάκτυλος», οπότε θα έχουν κρυμμένα «όπλα» όπως εκείνα του αυτοκινήτου του James Bond. Και πράγματι, η Aston Martin δίνει τώρα στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την εξέλιξη αυτών των γκάτζετ.

Μεταξύ αυτών είναι η δημιουργία προπετάσματος καπνού, πολυβόλα που βγαίνουν από εμπρός φλας και ψεκαστήρες λαδιού από τα πίσω φλας, όπως ακριβώς στο αυτοκίνητο της ταινίας.

Sean Connery Aston DB5

Η Aston Martin ζήτησε τη βοήθεια του Chris Corbould, του υπεύθυνου για τα ειδικά εφέ στις ταινίες του James Bond, για να εξελίξει τα γκάτζετ. Βέβαια, οι κάννες που βγαίνουν δεν είναι αληθινά πολυβόλα, αλλά έχουν στις άκρες τους φώτα που αναβοσβήνουν ώστε να δημιουργείται η εντύπωση πυροβολισμών. Δείτε το video που ανάρτησε η Aston για το πώς λειτουργούν κάποια από αυτά τα εντυπωσιακά εφέ.

Κάποια από τα «κόλπα» του αυτοκινήτου της ταινίας δεν υπάρχουν εδώ, όπως τα δρεπάνια στους τροχούς που κόβουν λάστιχα, οι περιστρεφόμενες πινακίδες κυκλοφορίας και το εκτινασσόμενο κάθισμα. Πάντως, σε ένα από τα σκίτσα, περιλαμβάνεται ένα κόκκινο κουμπί κάτω από το πόμολο του λεβιέ ταχυτήτων. Λέτε;…

Δεν χρειάζεται να πούμε ότι τα €3,2 εκατ. είναι ένα εξωφρενικό ποσό για ένα αυτοκίνητο που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο.

Aston DB5 continuation

Πάντως τα γκάτζετ δεν παύουν να είναι εντυπωσιακά. Κι αν προσέξετε, θα δείτε στο εργαστήριο και μια Aston Vanquish σαν αυτή στην ταινία «Πέθανε μια Άλλη Μέρα», με πολυβόλα στους αεραγωγούς του καπό. Κι άλλη παρτίδα χρυσοφόρων αντιγράφων στο πρόγραμμα;

[Πηγή: Aston Martin]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube