node/35294

Τα απίθανα γκάτζετ της αναγεννημένης Aston Martin του James Bond [video]

Η Aston μας δείχνει τα «κόλπα» της DB5 του «Χρυσοδάκτυλου», καθώς η παραγωγή των 25 «αντιτύπων» της έχει ήδη ξεκινήσει.

Το περασμένο καλοκαίρι, η Aston Martin ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει 25 «ρέπλικες» της DB5 που θα κοστίζουν 3,2 εκατομμύρια ευρώ η καθεμία.

Τα αυτοκίνητα ανακοινώθηκε ότι θα είναι ακριβή αντίγραφα της Aston που οδηγούσε ο Sean Connery στην ταινία «Ο Χρυσοδάκτυλος», οπότε θα έχουν κρυμμένα «όπλα» όπως εκείνα του αυτοκινήτου του James Bond. Και πράγματι, η Aston Martin δίνει τώρα στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την εξέλιξη αυτών των γκάτζετ.

Μεταξύ αυτών είναι η δημιουργία προπετάσματος καπνού, πολυβόλα που βγαίνουν από εμπρός φλας και ψεκαστήρες λαδιού από τα πίσω φλας, όπως ακριβώς στο αυτοκίνητο της ταινίας.

Sean Connery Aston DB5

Η Aston Martin ζήτησε τη βοήθεια του Chris Corbould, του υπεύθυνου για τα ειδικά εφέ στις ταινίες του James Bond, για να εξελίξει τα γκάτζετ. Βέβαια, οι κάννες που βγαίνουν δεν είναι αληθινά πολυβόλα, αλλά έχουν στις άκρες τους φώτα που αναβοσβήνουν ώστε να δημιουργείται η εντύπωση πυροβολισμών. Δείτε το video που ανάρτησε η Aston για το πώς λειτουργούν κάποια από αυτά τα εντυπωσιακά εφέ.

Κάποια από τα «κόλπα» του αυτοκινήτου της ταινίας δεν υπάρχουν εδώ, όπως τα δρεπάνια στους τροχούς που κόβουν λάστιχα, οι περιστρεφόμενες πινακίδες κυκλοφορίας και το εκτινασσόμενο κάθισμα. Πάντως, σε ένα από τα σκίτσα, περιλαμβάνεται ένα κόκκινο κουμπί κάτω από το πόμολο του λεβιέ ταχυτήτων. Λέτε;…

Δεν χρειάζεται να πούμε ότι τα €3,2 εκατ. είναι ένα εξωφρενικό ποσό για ένα αυτοκίνητο που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο.

Aston DB5 continuation

Πάντως τα γκάτζετ δεν παύουν να είναι εντυπωσιακά. Κι αν προσέξετε, θα δείτε στο εργαστήριο και μια Aston Vanquish σαν αυτή στην ταινία «Πέθανε μια Άλλη Μέρα», με πολυβόλα στους αεραγωγούς του καπό. Κι άλλη παρτίδα χρυσοφόρων αντιγράφων στο πρόγραμμα;

[Πηγή: Aston Martin]

node/40235

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

Παραποίησε και χρησιμοποίησε χωρίς την άδεια της Ferrari, αυτοκίνητά της σε επίδειξη μόδας. 

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

O Ελβετός σχεδιαστής μόδας, Philipp Plein, καλείται με δικαστική απόφαση να πληρώσει αποζημίωση ύψους €300.000 στη Ferrari, αλλά και €25.000 για αμοιβή δικηγόρων, καθώς δικαστήριο του Μιλάνο έκρινε ότι παρατύπως χρησιμοποίησε αυτοκίνητα της ιταλικής φίρμας σε επίδειξη μόδας. 

Ο Philipp Plein πραγματοποίησε το 2017 μια επίδειξη μόδας στα... εφέ της οποίας συμπεριέλαβε αρκετά supercars και μοτοσικλέτες, στα οποία για να τα κάνει πιο εντυπωσιακά τοποθέτησε φώτα LED, αλλοιώνοντας ουσιαστικά την εικόνα των οχημάτων.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην αγωγή της Ferrari, ο σχεδιαστής μόδας χρησιμοποίησε τα αυτοκίνητα της εταιρείας χωρίς την άδειά της για διαφημιστικούς λόγους και για να προμοτάρει τις δημιουργίες του. 

Με βάση την απόφαση ο Plein υποχρεούται να αφαιρέσει από τον ιστότοπό του αλλά και από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο στα οποία μπορεί να εμφανίζεται αυτοκίνητο ή το σήμα της Ferrari του, απειλούμενος με πρόστιμο €10.000 για κάθε φωτογραφία ή βίντεο που θα εμφανίζεται μετά την έκδοση της απόφασης. 

Η απόφαση για τις φωτογραφίες και τα βίντεο είναι άμεσα εκτελεστή, παρόλο που ο Plein άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί την άνοιξη του 2021. 

node/40232

Η ΕΕ έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση FCA και PSA

Η κοινή εταιρεία Stellantis που θα δημιουργηθεί θα είναι η 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Η ΕΕ έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση FCA και PSA

Η Fiat Chrysler και η PSA αναμένεται να πάρουν την οριστική έγκριση της ΕΕ για τη συγχώνευσή τους ύψους €38 δις, μια κίνηση που θα δημιουργήσει την 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. 

Το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επισημοποιήσει τη δημιουργία της Stellantis, ενός ομίλου που προβλέπεται να αποκομήσει τεράστια κέρδη από κοινά δίκτυα πωλήσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ τα σχέδια προβλέπουν και ευρεία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Κϊνα και στη Γηραία Ήπειρο. 

Η συγχώνευση ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους και θα ενώσει μάρκες όπως οι FΙΑΤ, Jeep, Dodge, Ram και Maserati με τις Peugeot, Opel και DS - ενώ στοχεύει σε ετήσιες περικοπές κόστους € 5 δις χωρίς να κλείσει εργοστάσια.

Για να μετριάσει τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες της ΕΕ, η PSA προσφέρθηκε να ενισχύσει την ιαπωνική αντίπαλη Toyota Motor Corp, με την οποία έχει μια κοινή επιχείρηση van, αυξάνοντας την παραγωγή και πωλώντας τα φορτηγά σε τιμή κόστους.

Η FCA και η PSA θα επιτρέψουν επίσης στους αντιπροσώπους τους σε ορισμένες πόλεις να επισκευάσουν ανταγωνιστικές μάρκες.

FCA και PSA δήλωσαν ότι ελπίζουν να ολοκληρώσουν τη συγχώνευση το πρώτο τρίμηνο του 2021. Μόλις τον περασμένο μήνα, η FCA και η PSA αναδιάρθρωσαν τους όρους της συμφωνίας τους για να εξοικονομήσουν χρήματα και αύξησαν τη στοχευμένη εξοικονόμηση κόστους λόγω της οικονομικής κρίσης λόγω του κορωνοϊού.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι περίπου το 40% της εξοικονόμησης θα προέλθει από έξοδα που σχετίζονται με προϊόντα, 40% από αγορές και 20% από άλλους τομείς, όπως μάρκετινγκ, πληροφορική και logistics.