Σε δημοπρασία  η θρυλική Aston Martin DB5 του James Bond [video]

Σε δημοπρασία  η θρυλική Aston Martin DB5 του James Bond [video]

Η δημοπρασία θα γίνει στο Goodwood Festival of Speed με τιμή εκκίνησης τα 1,2 εκατ. στερλίνες.

Κινηματογραφικά είναι ίσως το πιο διάσημο αυτοκίνητο στον κόσμο με το όνομά του να είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον μοναδικό κινηματογραφικό πράκτορα James Bond.

H Aston Μartin DB5 που οδήγησε ο Sean Connery στο Goldfinger του 1964 και αργότερα ο Pierce Brosnan στο Goldeneye του 1995, θα βγει στις 13 Ιουλίου σε δημοπρασία στο πλαίσιο του Goodwood Festival of Speed. Η τιμή εκκίνησης έχει καθοριστεί στα 1,2 εκατ στερλίνες και οι υπεύθυνοι δηλώνουν πως είναι πολύ πιθανό η τιμή πώλησης να την ξεπεράσει σημαντικά.

Η πρώτη εμφάνιση της DB5 ήταν αυτή στο Goldfinger του 1964 και το αυτοκίνητο συνέχισε να πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια δίπλα στον πράκτορα 007 σε ταινίες όπως Thunderball, Tomorrow Never Dies, Specter και, φυσικά, στο  Goldeneye.

Όλοι θυμόμαστε στην τελευταία ταινία τον Brosnan να οδηγά την DB5 στους λόφους γύρω από το Μόντε Κάρλο σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από την καταδίωξη της Xenia Onatopp που οδηγούσε μια Ferrari F355.

Mετά την τελευταία της εμφάνιση στο Spectre το 2015, το αυτοκίνητο ανακαινίστηκε πλήρως και ταξίδεψε ανά τον κόσμο τόσο για να διαφημίσει την ταινία όσο και για να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο προώθησης των πιο σύγχρονων μοντέλων της μάρκας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube