node/31155

Σε δημοπρασία  η θρυλική Aston Martin DB5 του James Bond [video]

Η δημοπρασία θα γίνει στο Goodwood Festival of Speed με τιμή εκκίνησης τα 1,2 εκατ. στερλίνες.

Κινηματογραφικά είναι ίσως το πιο διάσημο αυτοκίνητο στον κόσμο με το όνομά του να είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον μοναδικό κινηματογραφικό πράκτορα James Bond.

H Aston Μartin DB5 που οδήγησε ο Sean Connery στο Goldfinger του 1964 και αργότερα ο Pierce Brosnan στο Goldeneye του 1995, θα βγει στις 13 Ιουλίου σε δημοπρασία στο πλαίσιο του Goodwood Festival of Speed. Η τιμή εκκίνησης έχει καθοριστεί στα 1,2 εκατ στερλίνες και οι υπεύθυνοι δηλώνουν πως είναι πολύ πιθανό η τιμή πώλησης να την ξεπεράσει σημαντικά.

Η πρώτη εμφάνιση της DB5 ήταν αυτή στο Goldfinger του 1964 και το αυτοκίνητο συνέχισε να πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια δίπλα στον πράκτορα 007 σε ταινίες όπως Thunderball, Tomorrow Never Dies, Specter και, φυσικά, στο  Goldeneye.

Όλοι θυμόμαστε στην τελευταία ταινία τον Brosnan να οδηγά την DB5 στους λόφους γύρω από το Μόντε Κάρλο σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από την καταδίωξη της Xenia Onatopp που οδηγούσε μια Ferrari F355.

Mετά την τελευταία της εμφάνιση στο Spectre το 2015, το αυτοκίνητο ανακαινίστηκε πλήρως και ταξίδεψε ανά τον κόσμο τόσο για να διαφημίσει την ταινία όσο και για να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο προώθησης των πιο σύγχρονων μοντέλων της μάρκας.

 

node/40168

Peugeot: Επίσημη αναπαλαίωση του 205 GTi –και όχι μόνο

Τμήμα αποκατάστασης, έκθεσης και πώλησης των θρυλικών μοντέλων της ξεκινά η Peugeot, με πρώτο τυχερό το πολύ αγαπημένο 205 GTi 1.9.

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 | Επικοινωνία

Peugeot: Επίσημη αναπαλαίωση του 205 GTi –και όχι μόνο

Για την επέτειο των 210 ετών της, η Peugeot εγκαινιάζει μια νέα δραστηριότητα: Την αναπαλαίωση και πώληση vintage οχημάτων, μέσω της λέσχης «L’ Aventure Peugeot», η οποία είχε ιδρυθεί το 1982 από τον Pierre Peugeot.

Η αποκατάσταση των οχημάτων θα γίνεται στα εργαστήρια του Μουσείου Ιστορικών Αυτοκινήτων της Peugeot στο Sochaux, και όλα τους θα λαμβάνουν πιστοποιητικό αυθεντικότητας με την ολοκλήρωση της αναπαλαίωσης, πριν τεθούν σε πώληση. Το πρώτο αυτοκίνητο που επιλέχθηκε για αναπαλαίωση είναι το εμβληματικό μοντέλο της μάρκας με το λιοντάρι: Ένα μαύρο 205 GTi με τον κινητήρα των 1,9 lt και 130 PS. Η διαδικασία θα αναδείξει το ταλέντο και την τεχνογνωσία των υπαλλήλων που κατέχουν εξειδικευμένες γνώσεις στα πεδία που είναι απαραίτητα για μια ποιοτική αναπαλαίωση (μηχανικοί, φανοποιοί και ταπετσέρηδες). 

Η νέα αυτή δραστηριότητα είναι δυνατή λόγω της διαθεσιμότητας ανταλλακτικών. Η λέσχη Αventure Peugeot προετοιμάζεται γι’ αυτό εδώ και επτά χρόνια, έχοντας κάνει τις απαραίτητες εργασίες στην αποθήκη της προκειμένου να διαχειριστεί το στοκ των ανταλλακτικών. Σε περίπτωση έλλειψης κάποιου εξαρτήματος η Peugeot  θα απευθυνθεί σε παραδοσιακούς συνεργάτες της για την κατασκευή τους μέσω 3D εκτύπωσης. 

Από το 2021, έχει προβλεφθεί ένας χώρος αποκλειστικά για την έκθεση των αναπαλαιωμένων μοντέλων της Peugeot με την υπογραφή της Aventure Peugeot, ενώ όλα θα ανεβαίνουν και σε ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα της. Αυτοκίνητα ιδιωτών μπορούν επίσης να φιλοξενηθούν στον ίδιο χώρο εφόσον έχουν λάβει το πιστοποιητικό αυθεντικότητας της Aventure Peugeot.

Δείτε στις φωτογραφίες της gallery που ακολουθεί, σε τι κατάσταση είναι το 205 GTi που ανέλαβε να ξανακάνει καινούργιο η Peugeot.

[Πηγή: Peugeot]

node/40113

Γαλλία: «Πράσινος φόρος» €50.000 σε αγοραστές supercars 

Η Γαλλία έχει ήδη τους μεγαλύτερους φόρους μέσα στην ΕΕ- Ποιο είναι το σκεπτικό του σχεδίου νόμου. 

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 | Επικοινωνία

Γαλλία: «Πράσινος φόρος» €50.000 σε αγοραστές supercars 

Ένα σχέδιο νόμου στον προϋπολογισμό της Γαλλίας μπορεί να αναγκάσει τους αγοραστές αυτοκινήτων να επανεξετάσουν την επιλογή μοντέλων της Porsche, της Ferrari ή της Lamborghini.

Στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στην Ευρώπη μετά τη Γερμανία, η κυβέρνηση σχεδιάζει να υπερδιπλασιάσει το «malus» (ποινή), με τους καταναλωτές να πρέπει να πληρώσουν με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των αυτοκινήτων έως και €50.000 το 2022, όπως αναφέρει το Bloomberg. Η πρόταση θα αυξήσει τους ήδη ακριβότερους φόρους της ηπείρου για τα ρυπογόνα επιβατικά οχήματα.

«Αυτό θα ήταν σχετικά άσχημα νέα για τα supercars, τα πολυτελή αυτοκίνητα και μια τροχοπέδη για τα εισαγόμενα από το εξωτερικό αυτοκίνητα», δήλωσε ο Felipe Munoz, αναλυτής της JATO Dynamics.

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ακολουθούν μια σειρά από ενέργειες και αποφάσεις για να επιταχύνουν την κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Η Καλιφόρνια ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για την απαγόρευσή τους έως το 2035. Η κυβέρνηση της Κίνας έχει διαθέσει πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη της βιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων. Οι επιδοτήσεις στην Ευρώπη είχαν σαν αποτέλεσμα να εισέλθουν στην αγορά περισσότερα υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που λειτουργούν εξ ολοκλήρου με μπαταρίες, αυτό το καλοκαίρι.

Εάν περάσει, ο νόμος στη Γαλλία, θα προστεθούν πιέσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία από το Σχέδιο Στόχων για το Κλίμα του 2030 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο καλεί το μπλοκ να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 55% από τα επίπεδα του 1990 και όχι το 40% που είχε προγραμματιστεί προηγουμένως. Για να το επιτύχει αυτό, η Επιτροπή θεωρεί ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει σταδιακά να σταματήσουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και να μειώσουν κατά το ήμισυ περίπου τις εκπομπές CO2 από τους στόχους του 2021.

Ενώ άλλες χώρες στην ΕΕ εφαρμόζουν επίσης ειδικό φόρο στα επιβατικά αυτοκίνητα σε σχέση με τις εκπομπές CO2 τους, κανένα κράτος δεν χρεώνει σχεδόν όσο η τρέχουσα μέγιστη εισφορά της Γαλλίας των € 20.000, σύμφωνα με τη βιομηχανική ένωση ACEA. Συγκριτικά, η κορυφαία επιβάρυνση στο Βέλγιο και την Ιταλία είναι €2.500.  

Αυτοκίνητα που εκπέμπουν περισσότερα από 225 gr CO2/km θα φορολογούνται με μέγιστο συντελεστή €40.000 το επόμενο έτος και €50.000. Η εισφορά αυτή φτάνει επί της ουσίας πολλές φορές και το μισό του κόστους ενός τέτοιου αυτοκινήτου. 

Οι υψηλότεροι φορολογικοί συντελεστές δημιουργούν επίσης κινδύνους για τα μεγάλα SUV που συγκαταλέγονται στα πιο κερδοφόρα μοντέλα των αυτοκινητοβιομηχανιών.

[Πηγή: με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ]