Aston Martin: H θρυλική DB5 του James Bond στην παραγωγή και πάλι! [video]

Aston Martin: H θρυλική DB5 του James Bond στην παραγωγή και πάλι! [video]

Θα κατασκευαστούν 25 αντίτυπα που θα πουληθούν «χρυσάφι» σε ισάριθμους συλλέκτες.

Σύντομα, θα μπορείτε να αγοράσετε τη δική σας ασήμι Aston Martin DB5 που ο Sean Connery ως πράκτορας James Bond, οδήγησε για πρώτη φορά στην ταινία του 1964 «Goldfinger». Οι περιστρεφόμενες πινακίδες κυκλοφορίας και άλλα gadgets θα συμπεριληφθούν και θα προέλθουν από το ίδιο εργοστάσιο της Aston Martin που δημιούργησε τις αρχικές DB5.

as

Όπως μπορεί να μαντέψετε το αντίτιμο για να αποκτήσετε μια από τις 25 DB5 που θα κατασκευαστούν θα είναι ανάλογο τις ιστορίας του αυτοκινήτου. Η τιμή έχει προσδιοριστεί στα 2,75 εκατομμύρια στερλίνες ή περίπου στα 3,5 εκατομμύρια δολάρια. 
Πρόκειται για μια μάλλον συμφέρουσα λύση, αν σκεφτεί κάποιος ότι η αυθεντική DB5 του πράκτορα 007 που βγήκε σε πλειστηριασμό, πουλήθηκε αντί 4,6 εκατ. δολαρίων. Αυτό το αυτοκίνητο είχε όπλα που έβγαιναν έξω από τα πίσω φώτα και ένα αφαιρούμενο πλαίσιο οροφής για να επιτρέπουν την εκτίναξη του συνοδηγού όπως την είδαμε στην ταινία. 

ast


Η Aston Martin DB5, εκτός από την συμμετοχή της στην καταιγιστική δράση της ταινίας 007 Goldfinger, «έπαιξε» ακόμα στο Thunderball (1965), στο GoldenEye (1995), στο Tomorrow Never Dies (1997), στο  Casino Royale (2006), το Skyfall (2012) και το Spectre (2015).

Δεν πρόκειται για αυτοκίνητα που θα ανακατασκευαστούν, αλλά για αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν από την αρχή και μάλιστα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κατασκευάζονταν το 1964. Αυτές οι 25 νέες DB5 θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις  της Aston Martin στο Newport Pagnell, Buckinghamshire στην Αγγλία. Το πρώην εργοστάσιο είναι πλέον ως επί το πλείστον αφιερωμένο στην αποκατάσταση κλασικών αυτοκινήτων της Aston Martin. Η κύρια μονάδα κατασκευής της Aston Martin βρίσκεται τώρα στο Gaydon του Warwickshire στην Αγγλία.

Η Aston Martin είπε ότι τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να οδηγηθούν νόμιμα σε δημόσιους δρόμους, δίχως όμως να διευκρινίσει το γιατί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube