node/36026

Συνεργασία Toyota και BYD για παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα

Στο πλάνο προβλεπονται σεντάν και SUV που θα είναι διαθέσιμα στην αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Η Toyota θα αναπτύξει αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα σε συνεργασία με την κινεζική BYD, καθώς ενισχύει τις συνεργασίες της με εταιρείες της Κίνας με σκοπό να βάλει στην παραγωγή οικονομικά προσιτά ηλεκτρικά οχήματα για τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Σε κοινή δήλωσή τους οι δύο εταιρείες γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για σεντάν και SUV που θα φέρουν το σήμα της Toyota και τα οποία θα είναι διαθέσιμα στην αγορά το πρώτο κιόλας εξάμηνο του 2020. Ανάμεσα σε αυτά θα είναι και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του C-HR / IZOA, η παραγωγή της οποίας θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο.

Στο πλαίσιο των συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Toyota στην Κίνα, έχει ήδη ανακοινωθεί νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι θα προμηθεύεται μπαταρίες από την κινεζική  Amerex.

Η Toyota, που θεωρείται ότι έχει καθυστερήσει έναντι των ανταγωνιστών της στην εξέλιξη αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων (παρά το ότι ήταν πρωτοπόρος στα υβριδικά), έχει δηλώσει πως έχει θέσει ως στόχο μέχρι το 2025 οι μισές από τις παγκόσμιες πωλήσεις της να αφορούν ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα.

Ωστόσο, για να ανταποκριθεί σε αυτό το σχέδιο θα χρειαστεί περισσότερες μπαταρίες από τον αρχικό της προγραμματισμό και για το λόγο αυτό προχώρησε σε σύμπραξη και άλλες εταιρείες πλην της Panasonic που διαχρονικά ήταν ο προμηθευτής της.

node/39105

Συνεργασία VW-Ford και με τη βούλα

Το ΔΣ της VW έδωσε το «πράσινο φως» και πλέον η συνεργασία των δύο εταιρειών είναι γεγονός - Σε ποιους τομείς θα συνεργαστούν.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Συνεργασία VW-Ford και με τη βούλα

Ένα χρόνο περίπου πριν, η VW και η Ford είχαν ανακοινώσει ότι προτίθενται να συνεργαστούν και να χαράξουν μια κοινή πορεία στους τομείς της ηλεκτροκίνησης, της αυτόνομης οδήγησης αλλά και στα επαγγελματικά οχήματα. 
Πλέον αυτή η πρόθεση μετουσιώνεται σε πράξη, καθώς το ΔΣ της VW ενέκρινε τα βασικά σημεία της συμφωνίας που θα ανοίξει νέους ορίζοντες και στις δύο μεγάλες εταιρείες. 

ΜΕΒ

Βασικότερο σημείο της συμφωνίας είναι ότι η VW θα παραχωρήσει στη Ford το δικαίωμα χρήσης της πλατφόρμας ΜΕΒ για τα ηλεκτρικά οχήματα. Στην πλατφόρμα αυτή που βασίζεται το ID.3 της VW θα «πατήσει» και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Ford που θα διατίθεται στην Ευρώπη. 
Από την πλευρά της η Ford θα δώσει στη VW ένα μεσαίου μεγέθους pick-up που θα ενσωματώνει όλη την τεχνογνωσία της Ford στην κατηγορία (που είναι σημαντικότατη) και το οποίο βέβαια θα κυκλοφορήσει με τα σήματα της VW.
Τέλος, στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, οι δύο εταιρείες θα εξελίξουν από κοινού ανάλογη τεχνολογία μέσω της Argo AI, εταιρείας που η Ford χρησιμοποιεί ήδη για το σκοπό αυτό. 
 

node/39102

Drag Race: BMW M8 Competition εναντίον S1000RR [video]

Το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής της BMW σε μια κόντρα με το ισχυρότερο δίκυκλο της βαυαρικής φίρμας.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Drag Race: BMW M8 Competition εναντίον S1000RR [video]

Το αυστραλέζικο CarExpert οργάνωσε μια αντισυμβατική κόντρα μεταξύ αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, θέλοντας να διαπιστώσει πόση διαφορά έχουν στις επιδόσεις δύο κορυφαία μοντέλα του ίδιου κατασκευαστή - η BMW M8 Competition και η BMW S1000RR!

H M8 Competition είναι το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της BMW με 625 PS και 750 Nm από τον twin-turbo V8 4,4 λίτρων. Όλη αυτή η δύναμη μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου Steptronic 8 σχέσεων, επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,2" και τελική ταχύτητα έως 305 km/h.

Αντίστοιχα, στον κόσμο των δύο τροχών, η S1000RR είναι η ισχυρότερη πρόταση από τη βαυαρική φίρμα με τον τετρακύλινδρο κινητήρα 999 cc να αποδίδει 207 PS και 113 Nm. Το χαμηλό βάρος των 193,3 kg επιτρέπει επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 2,6" και τελική ταχύτητα 303 km/h σε ιδανικές συνθήκες. 

Συνοψίζοντας, το αυτοκίνητο έχει το πλεονέκτημα της τετρακίνησης (ειδικά σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης), ενώ το δίκυκλο έχει το πλεονέκτημα της ασυναγώνιστης αναλογίας kg/hp. Μπορεί λοιπόν στα χαρτιά η διαφορά να είναι χαοτική, όμως σε πραγματικές συνθήκες τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.

Εκτός από το drag race, οι Αυστραλοί υπέβαλαν τα δύο οχήματα σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες δοκιμασίες όπως sound check, μετρήσεις επιτάχυνσης και φρένων. Πριν σας αφήσουμε να δείτε το βίντεο, να πούμε πως τα δύο μοντέλα έχουν τεράστια διαφορά στην τιμή, καθώς η M8 Competition κοστίζει στην Αυστραλία $352.900 (€211.655) ενώ η S1000RR ξεκινά από τα $30.990 (€18.585).

[Πηγή: CarExpert]