Συνεργασία Toyota και BYD για παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα

Συνεργασία Toyota και BYD για παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα

Στο πλάνο προβλεπονται σεντάν και SUV που θα είναι διαθέσιμα στην αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Η Toyota θα αναπτύξει αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα σε συνεργασία με την κινεζική BYD, καθώς ενισχύει τις συνεργασίες της με εταιρείες της Κίνας με σκοπό να βάλει στην παραγωγή οικονομικά προσιτά ηλεκτρικά οχήματα για τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Σε κοινή δήλωσή τους οι δύο εταιρείες γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για σεντάν και SUV που θα φέρουν το σήμα της Toyota και τα οποία θα είναι διαθέσιμα στην αγορά το πρώτο κιόλας εξάμηνο του 2020. Ανάμεσα σε αυτά θα είναι και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του C-HR / IZOA, η παραγωγή της οποίας θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο.

Στο πλαίσιο των συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Toyota στην Κίνα, έχει ήδη ανακοινωθεί νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι θα προμηθεύεται μπαταρίες από την κινεζική  Amerex.

Η Toyota, που θεωρείται ότι έχει καθυστερήσει έναντι των ανταγωνιστών της στην εξέλιξη αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων (παρά το ότι ήταν πρωτοπόρος στα υβριδικά), έχει δηλώσει πως έχει θέσει ως στόχο μέχρι το 2025 οι μισές από τις παγκόσμιες πωλήσεις της να αφορούν ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα.

Ωστόσο, για να ανταποκριθεί σε αυτό το σχέδιο θα χρειαστεί περισσότερες μπαταρίες από τον αρχικό της προγραμματισμό και για το λόγο αυτό προχώρησε σε σύμπραξη και άλλες εταιρείες πλην της Panasonic που διαχρονικά ήταν ο προμηθευτής της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube