Συνεργασία Porsche και Boeing για την ανάπτυξη ηλεκτρικού ιπτάμενου οχήματος

Συνεργασία Porsche και Boeing για την ανάπτυξη ηλεκτρικού ιπτάμενου οχήματος

Μελέτες θέλουν τη συγκεκριμένη αγορά να επιταχύνεται σημαντικά μετά το 2025.

H Porsche και η Boeing υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την εξέλιξη ενός ιπτάμενου ηλεκτρικού οχήματος που θα μπορούσε στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί για αστικές μετακινήσεις.

Αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια, καθώς η Audi έχει υπογράψει συνεργασία με την Airbus για την ανάπτυξη ενός αντίστοιχου ιπτάμενου ΤΑΧΙ, ενώ κάτι αντίστοιχο προσπαθεί να κάνει και η Rolls-Royce.
Μάλιστα το ιπτάμενο ΤΑΧΙ των Audi-Airbus έχει ήδη πραγματοποιήσει μια δοκιμαστική πτήση και σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν θα μπορεί να φιλοξενήσει από 2-4 επιβάτες και να πετάξει σε απόσταση έως και 80 χιλιομέτρων.

Ακόμη, η ιαπωνική εταιρεία Cartivator εργάζεται πάνω σε ένα τέτοιο πρότζεκτ με την οικονομική υποστήριξη της Toyota, η οποία θα να είναι πανταχού παρούσα σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Boeing και η Porsche θα αναλύσουν τις δυνατότητες  της αγοράς για οχήματα υψηλής τεχνολογίας και την πιθανή χρήση τους σε ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες πόλεις, ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινό δελτίο Τύπου.

«Η Porsche θέλει να ενισχύσει το πεδίο εφαρμογών της και να επεκταθεί πέρα από την κατασκευή κορυφαίων σπορ αυτοκινήτων και μακροπρόθεσμα να μπει σε νέες μορφές κινητικότητας», δήλωσε ο επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Porsche, Detlev von Platen.
Μια μελέτη από το 2018 που έχει εκπονήσει η Porsche Consulting προβλέπει ότι η αγορά της αστικής αεροπορικής κινητικότητας θα επιταχυνθεί μετά το 2025.
Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι εναλλακτικές αστικές λύσεις κινητικότητας θα μπορούν να μεταφέρουν τους επιβάτες πιο γρήγορα, με χαμηλότερο κόστος και μεγαλύτερη ευελιξία από ότι τα συμβατικά μέσα μεταφοράς.

Αναλυτές τονίζουν την ανάγκη τόσο της Porsche να οικοδομήσει μια νέα εικόνα μετά το dieselgate του VW Group , όσο και της Boeing που πρέπει να ξεφύγει από την χειρότερη κρίση που έχει γνωρίσει μετά το πρόβλημα με τα 737 ΜΑΧ που οδήγησε στην καθήλωσε του παγκόσμιου στόλου των συγκεκριμένων αεροσκαφών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube