Ιπτάμενο ταξί από Audi και Airbus

Ιπτάμενο ταξί από Audi και Airbus

Η Audi και η Airbus θα εξελίξουν ιπτάμενα ταξί σtον ουρανό του Ingolstadt.

Το Pop.Up Next που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον περασμένο Μάρτιο, δεν θα παραμείνει εκθεσιακό πρωτότυπο. Μια λειτουργική έκδοση βρίσκεται στη φάση του σχεδιασμού από την Audi και την Airbus. Το πρωτότυπο θα εξελιχθεί στην έδρα της γερμανικής εταιρείας, στο Ingolstadt στη Γερμανία. Η ημερομηνία της πρώτης απογείωσης δεν είναι ακόμη επισημοποιηθεί.

Και οι δύο κατασκευαστές είναι υπερήφανοι που ανακοινώνουν την έναρξη του πρότζεκτ «Urban Air Mobility». Οι φίρμες σήματα έλαβαν την άδεια από το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών για να δοκιμάσουν πρωτότυπα αεροπορικά ταξί. Τα πρωτότυπα θα κυκλοφορούν στο Ingolstadt.

Pop.Up Next

Ο Bram Schot, νέος επικεφαλής της Audi -προσωρινός αντικαταστάτης του συλληφθέντος Rupert Stadler-, δήλωσε: «Η τεχνογνωσία της Audi και το πρόγραμμα Urban Air Mobility θα κομίσουν καινοτομίες που θα απαντούν τις ανάγκες των ανθρώπων και των πόλεων. Σε ένα κοντινό μέλλον, τα οχήματα όπως το Pop.Up Next θα μεταφέρουν τους ανθρώπους γρήγορα και άνετα στο δρόμο και στον αέρα, επιλύοντας ταυτόχρονα προβλήματα που σχετίζονται με την κυκλοφορία».

Pop.Up Next

Στις αρχές του 2018, η Uber προχώρησε σε ένα κόνσεπτ που συνδυάζει αδιαχώριστα ένα αυτοκίνητο και ένα είδος drone. Η ιδέα που προτείνουν η Audi και η Airbus βασίζεται στο γεγονός ότι το σύστημα απογείωσης δεν χρειάζεται να υπάρχει όταν το αυτοκίνητο κινείται στο έδαφος. Εάν είναι απαραίτητο, ένα αυτόνομο drone έρχεται να ενσωματωθεί στην οροφή του αυτοκινήτου για να το σηκώσει στον αέρα.

Pop.Up Next

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube