Ιπτάμενο αυτοκίνητο: Εμπορική πραγματικότητα στην Ιαπωνία από το 2023

Ιπτάμενο αυτοκίνητο: Εμπορική πραγματικότητα στην Ιαπωνία από το 2023

Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ υπάρχουν πρότζεκτ και πρωτότυπα που δεν έχουν ακόμη μπει σε παραγωγή, καθώς δεν έχουν έγκριση από τις εθνικές αρχές. Κάτι που θα συμβεί στην Ιαπωνία, η οποία θα επιτρέψει την πώληση ιπταμένων αυτοκινήτων από το 2023.

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά στην Ιαπωνία. Η χώρα, η οποία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020, ονειρεύεται να μπορεί να ανάψει τη Φλόγα που θα τη φέρει ένας… χειριστής ιπτάμενου αυτόνομου οχήματος. Η ιαπωνική εταιρεία Cartivator εργάζεται πάνω σε ένα τέτοιο πρότζεκτ με την οικονομική υποστήριξη της Toyota, η οποία θα να είναι πανταχού παρούσα σε αυτούς τους ΟΑ.

Αλλά περισσότερο από μια τεχνολογική βιτρίνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ως επί το πλείστον ένα πραγματικό σχέδιο εξέλιξης. Η ιαπωνική κυβέρνηση συνεργάστηκε με αρκετές μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες για να επιταχύνει την ανάπτυξη του «αστικού» αεροσκάφους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο της «αγοράς» κοστίζει €399.000 [video]

Ο οδικός χάρτης του πρότζεκτ αναγγέλλει ακόμη μια ημερομηνία: Το 2023 για το πρώτο εμπορικό λανσάρισμα. Η Ιαπωνία ελπίζει να γίνει παγκόσμιος ηγέτης σε αυτή τη νέα μορφή αστικής και αυτόνομης κινητικότητας, η οποία θα μεταφέρει ανθρώπους ή αγαθά αεροπορικώς, αποφεύγοντας έτσι την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το 1937 πέταξε το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο [video]

Ο στόχος θα ήταν, αφενός, η αντικατάσταση των συμβατικών VTC στο δρόμο με ιπτάμενα οχήματα μεταξύ πολύ συγκεκριμένων τοποθεσιών: Για παράδειγμα, σε ένα αεροδρόμιο από το κέντρο της πόλης. Οι Αυστραλοί πιστεύουν ότι ένα ιπτάμενο όχημα θα επέτρεπε ένα ταξίδι δύο ωρών να γίνεται σε μόλις 20 λεπτά, απλώς μετατρέποντας τη μεταφορά σε εναέρια.

Η ειδική στο VTC, η Uber, δεν βαδίζει σε λάθος δρόμο, καθώς επίσης έχει ξεκινήσει ήδη την εξέλιξη τέτοιων οχημάτων σε διάφορες χώρες, περιλαμβανομένης της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας. Επίσης, η Airbus συμμετείχε δραστήρια σε αυτόν την κούρσα προς το μέλλον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube