Συνεργασία μεταξύ Hyundai και Uber στην Ευρώπη

Συνεργασία μεταξύ Hyundai και Uber στην Ευρώπη

Οι οδηγοί της Uber θα απολαμβάνουν εκπτώσεις στα Hyundai IONIQ Electric και Hyundai Kona Electric.

Η Hyundai ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Uber στην Ευρώπη, με στόχο την προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων και τη διεύρυνση του δικτύου φορτιστών στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Η Hyundai θα προσφέρει τα Kona Electric και IONIQ Electric με εκπτώσεις στους οδηγούς της Uber που εργάζονται σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία, ενώ αντίστοιχες εκπτώσεις θα ισχύουν και για μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της φίρμας. Παράλληλα οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης μέσω διαφημίσεων, test drive κα εκπαιδευτικών ενεργειών σχετικά με τα οφέλη της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων.

Στόχος της Uber είναι να προσφέρει υπηρεσίες με οχήματα μηδενικών ρύπων μέχρι το 2030. Μέχρι το 2025, το 50% των χιλιομέτρων που θα διανύουν οι οδηγοί Uber σε επτά ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (Άμστερνταμ, Βερολίνο, Βρυξέλες, Λισαβόνα, Λονδίνο, Μαδρίτη και Παρίσι) θα γίνεται από ηλεκτρικά οχήματα. Θα υπάρχει μάλιστα δυνατότητα επιλογής για τους πελάτες στην εφαρμογής της Uber αν θέλουν να μεταφερθούν στον προορισμό τους με όχημα μηδενικών ρύπων. Ενδεικτικό είναι πως αυτές τις πόλεις θα αφορούν το 80% των διαδρομών της Uber στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του έτους.

Στόχος της Hyundai είναι οι ετήσιες πωλήσεις των μοντέλων μηδενικών ρύπων να ξεπεράσουν τις 670.000 μέχρι το 2025, κάτι που θα τοποθετήσει την κορεατική φίρμα στο top 3 των κατασκευαστών ηλεκτρικών μοντέλων παγκοσμίως.

[Πηγή: Hyundai]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube