Επίσημο: Ανανεωμένο Hyundai Ioniq

Επίσημο: Ανανεωμένο Hyundai Ioniq

Αισθητική και τεχνολογική ανανέωση για το υβριδικό μοντέλο της κορεάτικης εταιρείας

Η Hyundai παρουσίασε το ανανεωμένο Ioniq, το οποίο απέκτησε περισσότερη τεχνολογία και μικρές αισθητικές επεμβάσεις ώστε να παραμείνει φρέσκο μετά από τρία χρόνια στην αγορά και 60.000 πωλήσεις.

Εξωτερικά, το μοντέλο απέκτησε ελαφρώς ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, νέα γρίλια και LED γραφικά στο εσωτερικό των φωτιστικών σωμάτων, ενώ στην παλέτα των χρωμάτων προστέθηκαν οι αποχρώσεις Fluidic Metal, Electric Shadow και Liquid Sand.

Στο εσωτερικό, οι διαφορές εντοπίζονται στο ανασχεδιασμένο ταμπλό με την προαιρετική οθόνη 10,25 ιντσών η οποία φιλοξενεί το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας το οποίο υποστηρίζει Android Auto, Apple Carplay και τις υπηρεσίες Hyundai LIVE.

Hyundai Ioniq

Το πρόγραμμα Green-Zone Drive Mode (GDM) επιλέγει αυτόματα την πιο οικολογική λειτουργία οδήγησης όταν ο οδηγός περνά από συγκεκριμένες περιοχές, δίνοντας προτεραιότητα στον ηλεκτροκινητήρα αντί για τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Επίσης, όπως και το Kona, έτσι και το Ioniq έχει πλέον τη δυνατότητα οδήγησης με ένα πεντάλ, έξυπνο σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα και λειτουργία Eco+. Τέλος, το πακέτο συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού Hyundai SmartSense ανήκει στο βασικό εξοπλισμό και περιλαμβάνει σύστημα αποφυγής σύγκρουσης, σύστημα διατήρησης λωρίδας και έλεγχο προσοχής του οδηγού. 

Οι Hybrid και Plug-In εκδόσεις του ανανεωμένου Ioniq θα ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία στην Ευρώπη το δεύτερο μισό του 2019, ενώ η πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση θα ακολουθήσει λίγο αργότερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube