Συνεργασία Audi και Hyundai

Συνεργασία Audi και Hyundai

Οι δύο κατασκευαστές θα συνεργαστούν στις ενεργειακές κυψέλες καυσίμου: Η Hyundai ήδη διαθέτει ένα SUV με υδρογόνο, ενώ η Audi -λέει- θα λανσάρει ένα τέτοιο μοντέλο στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Προφανώς, είναι εποχή ερώτων στην αυτοκινητοβιομηχανία! Και εξ αυτών σχηματίζονται μάλλον απροσδόκητα ζευγάρια. Ο πρώτος έρωτας προέκυψε μεταξύ της Ford και της Volkswagen. Στη συνέχεια, η Porsche γοήτευσε τη Rimac. Και τώρα να που η Audi συναδελφώνεται με τη Hyundai.

Ο Γερμανός και ο Κορεάτης κατασκευαστής επισημοποίησαν τη συνεργασία τους στις κυψέλες καυσίμου. Και δεν αποτελεί παράδοξο, αλλά για την περίπτωση είναι ο Ασιάτης που θα κάνει τον Ευρωπαίο να δει το φως το αληθινό, καθότι πιο προηγμένος επί αυτής της τεχνολογίας. Η Hyundai έχει ήδη λανσάρει εμπορικά τη μικρή παραγωγή μιας έκδοσης υδρογόνου του ix35, ενώ παρουσίασε πριν από μερικούς μήνες ένα SUV αποκλειστικά κινούμενο με ενεργειακή κυψέλη, το Nexo.

Η Audi, από την πλευρά της, έχει ήδη να επιδείξει πολλά πρωτότυπα με κυψέλη καυσίμου (ήδη από το 2004 με το A2), αλλά κανένα δεν διατέθηκε στο εμπόριο. Το Ingolstadt ανακοίνωσε σήμερα ότι στοχεύει να πουλήσει μια μικρή ποσότητα ενός SUV κινούμενου με υδρογόνο σε λίγα χρόνια. Ένα SUV με βάση το Nexo; Θα φαινόταν λογικό. Προς το παρόν, οι κατασκευαστές λένε ότι θα μοιραστούν την πρόοδό τους στην έρευνα και στα διάφορα συστήματα και εξαρτήματα.

Μια τέτοια προσέγγιση μπορεί να εκπλήσσει τους περισσότερους. Αλλά η τεχνολογία των ενεργειακών κυψελών καυσίμου παραμένει μια πολύ δαπανηρή υπόθεση. Επομένως, η κατανομή των δαπανών είναι η καλύτερη λύση για να προσπαθήσει κάποιος να την εκδημοκρατίσει. Σε αυτόν τον τομέα, η General Motors συνεργάζεται ήδη με τη Honda και η Toyota συνδέεται με την BMW.

Αναμφίβολα, αυτός ο τύπος κινητηρίου συστήματος θα παραμείνει περιθωριακός βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, καθώς οι εταιρείες δίνουν προτεραιότητα στα 100% ηλεκτρικά με μπαταρίες. Αλλά κάποιοι σκέφτονται να τοποθετήσουν τα πρώτα πιόνια τους στη σκακιέρα του υδρογόνου για να πιάσουν πόρτα για Γενάρη.

Στη φωτογραφία το πρωτότυπο Audi h-tron quattro που ντεμπουτάρισε στο North American International Auto Show 2016, στο Detroit. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube