Προς συμμαχία VW και Ford για την κατασκευή επαγγελματικών οχημάτων

Προς συμμαχία VW και Ford για την κατασκευή επαγγελματικών οχημάτων

Στόχος η μείωση του κόστους προσαρμογής στις νέες περιβαλλοντολογικές νόρμες.

Σε προχωρημένο σημείο βρίσκονται οι συζητήσεις σε επίπεδο κορυφής μεταξύ Volkswagen και Ford με σκοπό να δημιουργηθεί μια κοινή γκάμα επαγγελματικών οχημάτων.
Όπως αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ του το Bloomberg, η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο «μοίρασμα» του κόστους προσαρμογής στις νέες αυστηρότερες περιβαλλοντολογικές νόρμες.

Η δυνητική συμμαχία σε σειρά πρότζεκτ – μεταξύ των οποίων ελαφρά φορτηγά  και άλλα επαγγελματικά οχήματα – δεν θα οδηγήσει σε ανταλλαγή μετοχών ή σε κοινής ιδιοκτησίας μερίδια, αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι δυο εταιρείες.
Σε κάθε περίπτωση στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται χρονοδιάγραμμα επισημοποίησης της συμφωνίας, ενώ λεπτομέρειες για το πώς αυτή θα είναι δομημένη θα δοθούν στη δημοσιότητα εν καιρώ

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον πλανήτη αναζητούν τρόπους διαμοιρασμού των εξόδων για την παραγωγή ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, μεταξύ τους και ηλεκτροκίνητων, την ώρα που πόλεις όπως το Παρίσι και η Σανγκάη πιέζουν ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της ατμόσφαιρας.

Ο CEO της Ford, Jim Hackett, στοχεύει στην περιστολή συνολικού κόστους 25,5 δισ. δολαρίων και αναζητά συνεργάτες σε αυτή την προσπάθεια.

Η Ford συνεργάζεται επίσης με την Deutsche Post σε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Από την πλευρά του, ο Thomas Sedran, επικεφαλής στρατηγικής της Volkswagen, αναφέρει ότι η εκκολαπτόμενη συμμαχία μπορεί να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα και των δυο εταιρειών παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube