Στον πάτο της θάλασσας τα 4.000 αυτοκίνητα του Felicity Ace 

Στον πάτο της θάλασσας τα 4.000 αυτοκίνητα του Felicity Ace 

Το πλοίο Felicity Ace που μετέφερε χιλιάδες αυτοκίνητα του VW Group, συνολικής αξίας σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων, βυθίστηκε παρά τις προσπάθειες να ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο.

Tο Felicity Ace, το φορτηγό πλοίο που τυλίχθηκε στις φλόγες στον Ατλαντικό ενώ μετέφερε χιλιάδες αυτοκίνητα του ομίλου Volkswagen, βυθίστηκε τελικά στα ανοιχτά των Αζορών παρά τις προσπάθειες να ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο.

Θυμίζουμε ότι το πλοίο πραγματοποιούσε δρομολόγιο προς το λιμάνι του Davisville στο Rhode Island των ΗΠΑ, έχοντας αποπλεύσει από το Emden της Γερμανίας και μετά τη φωτιά που ξέσπασε στις 17 Φεβρουαρίου ανοικτά των Αζορών, δεν κατάφερε ποτέ να ολοκληρώσει το ταξίδι του. 

Ο όμιλος Russell δήλωσε τη Δευτέρα (28.2.2022) ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του το πλοίο μετέφερε οχήματα που η συνολική τους αξία κυμαινόταν σε περισσότερα από $401 εκατ. Τα περισσότερα ήταν μάρκας Volkswagen, Porsche, Audi, Bentley και Lamborghini.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Φωτιά στο πλοίο Felicity Ace: Στα $155 εκατ. η ζημιά της VW [video]

Οι τελευταίες αναφορές λένε πως το πλοίο τελικά βυθίστηκε περίπου 220 ναυτικά μίλια από τις ακτές των Νήσων Αζόρες της Πορτογαλίας, περίπου στις 9 το πρωί τοπική ώρα, σε θαλάσσια περιοχή βάθους 3.000 μέτρων.

Ο κακός καιρός και οι ζημιές που είχε υποστεί λόγω της εκτεταμένης φωτιάς ήταν οι βασικές αιτίες που τελικά η επιχείρηση ρυμούλκησής του δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί ρύπανση στο σημείο της βύθισης.

Το Πορτογαλικό Ναυτικό βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση μέσω του Κέντρου Συντονισμού Θαλάσσιας Διάσωσης Ponta Delgada (MRCC), ενώ ένα πολεμικό του πλοίο βρίσκεται στο σημείο της βύθισης.

Το πλοίο παρέσυρε στο βυθό περίπου 4.000 αυτοκίνητα του VW Group που μετέφερε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube