H Lancia γιορτάζει τα 117 της χρόνια με ένα ντοκιμαντέρ [video]

H Lancia γιορτάζει τα 117 της χρόνια με ένα ντοκιμαντέρ [video]

Η Lancia έφτασε πλέον τα 117 χρόνια ζωής, με τους Ιταλούς να γιορτάζουν αυτό το ορόσημο με ένα ντοκιμαντέρ.

Lancia Documentary

Στις 27 Νοεμβρίου του 1906, ο Vicenzo Lancia ιδρύει στο Τορίνο τη Lancia, μία εταιρεία που έγραψε τη δική της ιστορία στον χώρο της ιταλικής και της παγκόσμιας αυτοκίνησης.

Στην μακρά ιστορία της, η καινοτόμος στα επιβατικά Lancia γνώρισε στιγμές δόξας και στους αγώνες, με διακρίσεις στα πρωταθλήματα ράλι, αλλά και πολλές δυσκολίες που έθεσαν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια της την ύπαρξη. Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία όμως, όχι μόνο επιβίωσε, αλλά φαίνεται πως είναι σε φάση αναγέννησης και κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Stellantis ετοιμάζεται να περάσει στην επόμενη, εξηλεκτρισμένη εποχή της.

Αυτή λοιπόν η αναγέννηση αποτελεί κεντρικό άξονα του ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων με τίτλο «Lancia: La storia di una rinascita» (η ιστορία μίας αναγέννησης). Μέσα από αυτά τα επεισόδια γίνεται μία προσπάθεια να εξηγηθεί σύντομα και με εύληπτο τρόπο η πορεία της αυτοκινητοβιομηχανίας από τα μικράτα της μέχρι και σήμερα.

Στα 117 χρόνια της ιστορίας της, η Lancia βίωσε την απόλυτη άνοδο και την απόλυτη πτώση. Πλέον ήρθε η στιγμή της αναγέννησής της

Lancia Logos

Αφηγητής της σειράς είναι ο νυν CEO της Lancia, Luca Napolitano, ενώ κάθε επεισόδιο θα φιλοξενεί από έναν διαφορετικό καλεσμένο, ο οποίος θα εξιστορεί τις διαφορετικές εποχές ή πτυχές της εταιρείας.

Στα του πρώτου επεισοδίου λοιπόν, που είναι κανονικά διαθέσιμο στο επίσημο κανάλι της Lancia στο YouTube, o Napolitano φιλοξένησε τον Roberto Giolito, επικεφαλής του τμήματος κληρονομιάς των Ιταλών. Ο Giolito μιλά για τη σπουδαιότητα της ιστορικής κληρονομιάς της Lancia, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της εταιρείας που θα την ακολουθεί εσαεί.

Lancia Rally Cars

Σίγουρα αυτή η μίνι σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αναμένεται να λύσει πολλές απορίες που αφορούν την αυτοκινητοβιομηχανία Lancia. Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν το πρώτο επεισόδιο δεν έχουν παρά να ανοίξουν το παρακάτω βίντεο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube