Στόχος τα €20.000 για το προσιτό ηλεκτρικό Volkswagen

Στόχος τα €20.000 για το προσιτό ηλεκτρικό Volkswagen

Η εταιρεία σκοπεύει να καταστήσει τα ηλεκτρικά της πραγματικά προσιτά στο ευρύ αγοραστικό κοινό.

Για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης, η Volkswagen σκοπεύει να ρίξει στην αγορά ένα πραγματικά προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ένα κόμπακτ crossover αντίστοιχων διαστάσεων με το T-Roc, οπότε θα αποτελεί το μικρότερο μοντέλο της οικογένειας ID. Η τελευταία θα ξεκινήσει την καριέρα της το 2020 με ένα μικρό οικογενειακό μοντέλο, το πρώτο που θα χρησιμοποιεί την νέα ηλεκτρική πλατφόρμα MEB της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τον Νοέμβριο του 2019, η παραγωγή του ηλεκτρικού Volkswagen I.D.

Με βάση το σημερινό προγραμματισμό, το βασικό ID αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2022 με τιμή πολύ κοντά στα €20.000. Θα είναι το πέμπτο μοντέλο ID και εμπορικός στόχος του θα είναι να επαναλάβει την επιτυχία του κλασικού Beetle και του Golf.

Η πληροφορία έρχεται από τον ίδιο τον Herbert Diess, CEO της Volkswagen, ο οποίος πρόσφατα υποστήριξε πως η εταιρεία ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό μοντέλο που θα κοστίζει τα μισά από ένα Tesla Model 3. Παράλληλα θα έχει μεγάλη καμπίνα, κόμπακτ αμάξωμα και θα είναι ρεαλιστικά προσιτό στους περισσότερους από τους σημερινούς πελάτες της εταιρείας, σε ολόκληρο τον κόσμο.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube