Europe CO₂ emissions reduction
node/38429

Στόχοι CO₂: Οι κατασκευαστές θα διαπραγματευθούν μια επαναξιολόγηση με την Ευρώπη

Θα μπορέσουν οι κατασκευαστές να επιτύχουν τον ατομικό στόχο τους για το CO₂ το 2020 με ένα περικομμένο έτος λόγω του κορονοϊού; Αντιμέτωποι με αυτό τον φόβο, ορισμένοι θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν την επανεξέταση των εφετινών στόχων.

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, οι κατασκευαστές θα πρέπει να συμμορφωθούν με συγκεκριμένους στόχους CO2 για το 2020, οι οποίοι θα εφαρμοστούν πλήρως έως το 2021. Πρόβλημα: Ο κορωνοϊός κατακρήμνισε την παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου, η οποία στην Κίνα μειώνεται σχεδόν κατά 80%, και τώρα πιθανότατα θα πέσει άλλο τόσο στην Ευρώπη.

Στην καλύτερη περίπτωση, οι εταιρείες δεν προσδοκούν την επιστροφή στην κανονικότητα για ένα μήνα. Διότι ακόμη κι αν η ευρωπαϊκή αγορά και κυρίως τα εργοστάσια επανεκκινήσουν πλησίστια ύστερα από παύση δύο εβδομάδων, η βιομηχανική μηχανή θα εμφανίσει αδράνεια για τουλάχιστον άλλες δύο. 

Δεδομένου δε ότι ο περιορισμός κυκλοφορίας σε δύο από τις μεγαλύτερες αγορές, τη Γαλλία και την Ιταλία, πιθανώς θα παραταθεί για ένα μήνα, η πλήρης ανάκαμψη δεν μπορεί να συντελεστεί πριν από την αρχή του καλοκαιριού για τους κατασκευαστές.

Europe CO₂ emissions reduction

Έτσι, σχεδόν ένα ολόκληρο 6μηνο θα έχει χαθεί, κάτι που θα τους αναγκάσει να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους κατά το δεύτερο 6μηνο του έτους για να επιτύχουν τον στόχο για το CO2 που επέβαλε η Ευρώπη. Υπενθυμίζουμε ότι ο στόχος υπολογίζεται με βάση ορισμένες παραμέτρους, περιλαμβανομένου του μέσου βάρους των οχημάτων του κάθε κατασκευαστή, των πωλήσεών του και των εκπομπών που αναφέρονται στον κατάλογό του για τη χρονιά που τρέχουμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κόλαφος! Κανένας κατασκευαστής δεν πιάνει το όριο CO₂ το ’21

Σε αυτό το πλαίσιο, ορισμένοι κατασκευαστές θα ζητήσουν από την Ευρώπη και τις κυβερνήσεις να επανεξετάσουν, για το τρέχον έτος, τις τιμές που πρέπει να επιτευχθούν στο διοξείδιο του άνθρακα. Η λογική είναι ότι οι κατασκευαστές, οι οποίοι θα υποφέρουν πολύ εφέτος (μια αγορά που ανακοινώνεται προσώρας στο -10% μέχρι τον Δεκέμβριο), δικαιούνται χείρα βοηθείας εκ μέρους της Ευρώπης.

node/39726

Πλήρωσε $277.966 για να φέρει μια Chevrolet C8 Corvette στην Ευρώπη

Η πρώτη C8 Corvette που πάτησε σε νορβηγικό έδαφος δεν ήταν καθόλου φθηνή!.

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Πλήρωσε $277.966 για να φέρει μια Chevrolet C8 Corvette στην Ευρώπη

Το κατάστημα Carfreaks στη Νορβηγία, μην μπορώντας να περιμένει το επίσημο εμπορικό ντεμπούτο της Chevrolet C8 Corvette στη Γηραιά Ήπειρο, εισήγαγε ένα παράδειγμα του μοντέλου από τις ΗΠΑ πληρώνοντας το αστρονομικό ποσό των $277.966 (2,4 εκατομμύρια νορβηγικά kroner). Το νούμερο αυτό φαντάζει ακόμα πιο εξωφρενικό αν σκεφτούμε πως στις ΗΠΑ, η αρχική τιμή της Corvette είναι κάτω από τα $60.000!

Η Chevrolet C8 Corvette παρουσιάστηκε πριν από ένα χρόνο και εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορεί στην αγορά των ΗΠΑ. Στην Ευρώπη, αναμένεται να φτάσει από το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Η μαύρη Corvette που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι η πρώτη που πάτησε Νορβηγικό έδαφος και η τεράστια επιβάρυνση στην τιμή οφείλεται κυρίως στους δασμούς και λιγότερο στα μεταφορικά έξοδα.

Corvette

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέα Chevrolet Corvette Stingray [23 videos]

Για να φτάσει το όχημα στη Νορβηγία από τις ΗΠΑ διασχίζοντας τον Ατλαντικό Ωκεανό χρειάστηκαν τέσσερις εβδομάδες. Ο Ståle Pettersen παρέλαβε το όχημα από το λιμάνι του Oslo μέσα σε container και ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι από το  Oslo στο Løten.

Να θυμίσουμε πως η κεντρομήχανη Chevrolet C8 Corvette φορά ατμοσφαιρικό V8 6,2 λίτρων που αποδίδει 502 PS και 637 Nm επιτρέποντας επιτάχυνση 0-97 km/h σε κάτω από 3" με χρήση Launch Control και με το προαιρετικό πακέτο Z51 Performance Package.

[Πηγή: Broom μέσω Carbuzz]

node/39739

Σκύλος βρίσκει δουλειά σε αντιπροσωπεία της Hyundai

Το αδέσποτο τετράποδο φιλοξενείται μόνιμα σε έκθεση της Hyundai στη Βραζιλία.

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Σκύλος βρίσκει δουλειά σε αντιπροσωπεία της Hyundai

Μια αντιπροσωπεία της Hyundai στη Βραζιλία προσέλαβε ένα πολύ περίεργο υπάλληλο για να βοηθήσει στις πωλήσεις ο οποίος δεν είναι άνθρωπος αλλά ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου! Ο λόγος για τον σκύλο που βλέπετε στις φωτογραφίες ο οποίος ονομάζεται Tucson, προς τιμήν του SUV της φίρμας.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες όταν ο υπεύθυνος της αντιπροσωπείας, Emerson Mariano, βρήκε ένα αδέσποτο σκύλο καθώς τελείωνε η βάρδιά του. Το μικρής ηλικίας τετράποδο ήταν βρεγμένο, αδύνατο και ταλαιπωρημένο, με αποτέλεσμα ο manager να το λυπηθεί και να του προσφέρει τροφή και νερό.

Δείχνοντας την ευγνωμοσύνη του, ο σκύλος έμεινε στο σημείο και τις επόμενες ημέρες, κάτι που οδήγησε τους υπαλλήλους της αντιπροσωπείας στο να τον υιοθετήσουν. Η ομάδα τον φρόντισε με όλα τα απαραίτητα εμβόλια και τις επισκέψεις στον κτηνίατρο, και τον ονόμασε Tucson. Η όμορφη σχέση τους μάλιστα εξελίχθηκε και σε επαγγελματική καθώς ο σκύλος απέκτησε θέση υπαλλήλου στην αντιρποσωπεία βοηθώντας στις πωλήσεις ως "ειδικός σύμβουλος".

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, ο Tucson απέκτησε ειδικό καρτελάκι, σπιτάκι μέσα στην έκθεση αλλά και την κατάλληλη αμφίεση για να υποδέχεται τους πελάτες. Επιπλέον, έχει δικό του προφίλ στο Instagram στο οποίο έχει ήδη μαζέψει 136.000 followers ενώ αναμένεται να πάρει μέρος σε διαφημιστικά σποτ!

[Πηγή: agazeta]

TAGS