Stellantis: Στόχος τα 400.000 EV μέσα στο 2021

Stellantis: Στόχος τα 400.000 EV μέσα στο 2021

Η εταιρεία θέλει να τριπλασιάσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

Η Stellantis έχει θέσει ως στόχο τον τριπλασιασμό των παγκόσμιων πωλήσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων φέτος, δήλωσε ο John Elkann, επικεφαλής της εταιρείας Exor, κύριου μετόχου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Stellantis, που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο από τη συγχώνευση της Fiat Chrysler Automobiles και του PSA Group, θέλει να εκμεταλλευτεί το μέγεθός της για να αναλάβει ηγετικό ρόλο παγκοσμίως στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. 

Έτσι, η Stellantis στοχεύει για το 2021 να πουλήσει 400.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα, σε σχέση με τις 139.000 αντίστοιχες πωλήσεις που είχε καταγράψει το 2020. Ο στόχος αυτός θα είναι εύκολο σχετικά να επιτευχθεί δεδομένου ότι μέσα στη χρονιά θα κυκλοφορήσουν 11 επιπλέον μοντέλα, υπογράμμισε ο Elkann σε επιστολή προς τους μετόχους της Exor. 

Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να διαθέτει πλήρως ηλεκτρικές ή υβριδικές εκδόσεις όλων των οχημάτων της στην Ευρώπη έως το 2025 και να τεθεί ευθέως αντιμέτωπη με τον ανταγωνισμό, που για την Stellantis είναι κυρίως το Volkswagen Group και η Renault-Nissan.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube