Stellantis: Ερχονται 10 ακόμη ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στο 2021 [video]

Stellantis: Ερχονται 10 ακόμη ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στο 2021 [video]

Tι αποκάλυψε στη συνέντευξή του ο CEO της εταιρείας Carlos Tavares: Εως το τέλος του 2021 θα έχουμε 39 ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Kαι εγένετο (και επισήμως) Stellantis. Σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο CEO της νεοσύστατης εταιρείας, ο Carlos Tavares αποκάλυψε το πλάνο της εταιρείας η οποία πλέον κάτω από την ομπρέλα της φιλοξενεί τις  Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Fiat, Alfa Romeo, Abarth, Lancia, και Maserati (από την πλευρά της FCA) και τις Citroën, DS, Opel, Peugeot, και Vauxhall (από την πλευρά της PSA).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το αφεντικό της Peugeot αναλαμβάνει την Alfa Romeo

Συνολικά δηλαδή 14 μάρκες με βάση τις οποίες η Stellantis θέλει να αναδειχθεί σε κορυφαίο παίκτη στην παγκόσμια αυτοκινηταγορά. 
Όπως τόνισε ο Tavares, η Stellantis δημιουργεί μια εταιρεία με αξία που ξεπερνά τα $ 25 δισ. Με 14 εμβληματικές μάρκες στο συρτάρι της, η Stellantis διασφαλίζει τη βιωσιμότητά της μέσα από ποικιλία λύσεων και προτάσεων που θα έχει να προσφέρει στην αγορά σε όλες τις κατηγορίες. 
Στο δυναμικό της νεοσύστατης εταιρείας αθροίζονται 400.000 εργαζόμενοι που δραστηροποιούνται σε 130 συνολικά αγορές, ενώ έχει και εργοστάσια σε συνολικά 30 χώρες. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Stellantis: Μόνο με θαύμα θα είναι ο τέταρτος όμιλος αυτοκινήτων στον κόσμο

Ο Tavares υπογράμμισε ότι η εταιρεία εστιάζει εξίσου και στις 14 μάρκες για να αυξήσει το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά αλλά και για να φέρει κέρδη και στην καθεμία ξεχωριστά. 
Μιλώντας για την ηλεκτροκίνηση, τόνισε ότι η Stellantis δίνει μεγάλη έμφαση σε αυτήν και ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2021 ακόμη 10 ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα προστεθούν στη γκάμα των προϊόντων της, ανεβάζοντας συνολικά στο τέλος της χρονιάς σε 39 τα μοντέλα που θα είναι ηλεκτρικά. 
Παράλληλα είπε πως από το 2025 κάθε νέο μοντέλο της Stellantis θα συνοδεύεται από τουλάχιστον μια ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Άνοδος στα χρηματιστήρια
Στο μεταξύ, η μετοχή της Stellantis κινήθηκε ανοδικά την πρώτη μέρα της διαπραγμάτευσής της. Η μετοχή της Stellantis κέρδισε έως και 7,7% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, όπου το σύμβολο STLA αντικατέστησε εκείνο της Fiat Chrysler. Κέρδη σημείωσε και στο χρηματιστήριου του Παρισιού, όπου η νέα μετοχή αντικατέστησε εκείνη της Peugeot.

Δείτε όλη τη συνέντευξη Τύπου του Carlos Tavares

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube