Το αφεντικό της Peugeot αναλαμβάνει την Alfa Romeo

Το αφεντικό της Peugeot αναλαμβάνει την Alfa Romeo

Ο Jean-Philippe Imparato τίθεται επικεφαλής της Alfa Romeo και η Linda Jackson, πρώην επικεφαλής της Citroën, παίρνει τη θέση του στην Peugeot.

Jean-Philippe Imparato

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας του ως επικεφαλής του ομίλου Stellantis, ο Carlos Tavares αποκάλυψε τη νέα ομάδα των επικεφαλής των συνιστωσών εταιρειών. Τους ανθρώπους που θα τον βοηθήσουν να ηγηθεί του νέου συγκροτήματος που σχηματίστηκε ύστερα από τη συγχώνευση των Groupe PSA και FCA (Fiat Chrysler Automobiles). Και υπάρχει κινητικότητα στη νέα οντότητα, που ειδικά για ένα στέλεχος αποτελεί -αν μη τι άλλο;- και είδηση: Η Alfa Romeo θα διευθύνεται από έναν Γάλλο!

Ο Jean-Philippe Imparato μόλις διορίστηκε επικεφαλής της Casa del Biscione, προερχόμενος από μια 5ετή θητεία στο τιμόνι της Peugeot. Θα έχει δε το βαρύ καθήκον να αναζωογονήσει την ιταλική φίρμα, η οποία κάθε άλλο παρά σφύζει από υγεία. Ωστόσο, η Alfa Romeo φαίνεται να είναι μία από τις φίρμες απόλυτης προτεραιότητας για τον Carlos Tavares.

Linda Jackson
Η Linda Jackson μετακινήθηκε από επικεφαλής της Citroën στο τιμόνι του Sochaux.


Με τη μετακίνηση του Imparato στην Alfa Romeo, τη χηρεύουσα θέση του επικεφαλής της εταιρείας του Sochaux κατέλαβε η Linda Jackson. Η Βρετανίδα που καθοδηγούσε τη Citroën από τον Μάιο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2020. Ο αναπληρωτής της, Vincent Cobée, παραμένει στη θέση του. Καμία αλλαγή επίσης στην DS Automobiles, με επικεφαλής την Béatrice Foucher.

Béatrice Foucher
H Béatrice Foucher παρέμεινε αμετακίνητη, επικεφαλής της DS Automobiles


Πριν από ένα χρόνο, η Jackson ανέθεσε τη διεξαγωγή μια μελέτης που στόχευε στην «αποσαφήνιση και επιβεβαίωση της διαφοροποίησης των επωνυμιών σε ένα χαρτοφυλάκιο με φίρμες». Θα τολμήσουμε να υποθέσουμε ότι τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας έχουν οδηγήσεις στη νέα παρουσίαση των επωνυμιών ανά πυλώνα, σύμφωνα με το πελατολόγιο-στόχο τους.

Η Citroën συνδέεται λοιπόν με τη FIAT και την Abarth (!), ως μαζικές φίρμες «στην καρδιά της αγοράς». Οι Peugeot και Opel τοποθετούνται στο επίπεδο των «ανώτερων μαζικών» αυτοκινήτων. Η Alfa Romeo και η DS Automobiles τοποθετούνται στα premium μαζί... με τη Lancia, ενώ η Maserati στα πολυτελή. Η Jeep αναλαμβάνει παγκόσμιο ρόλο στα SUV, ενώ οι Chrysler, Dodge και RAM είναι οι «αμερικανικές μάρκες» και επομένως θα επικεντρωθούν σε αυτήν την ήπειρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube