Stellantis: Διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου στο Melfi λόγω... ημιαγωγών

Stellantis: Διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου στο Melfi λόγω... ημιαγωγών

Από τις 6 μέχρι τις 11 Ιουνίου το εργοστάσιο στο Melfi θα σταματήσει τη λειτουργία του.

Η Stellantis θα σταματήσει για μια ακόμη φορά τη λειτουργία της στο βασικό της εργοστάσιο στο Melfi στη νότια Ιταλία την επόμενη εβδομάδα, λόγω μεγάλων ελλείψεων σε ημιαγωγούς.

Ο Marco Lomio, επικεφαλής του συνδικάτου μεταλλεργατών, ανέφερε ότι η έλλειψη microchip επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την παραγωγή του εργοστασίου. «Ευτυχώς το εργοστάσιο δούλεψε κανονικά σε όλο το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο όταν συνήθως δεν δεν παραλαμβάνουμε ημιαγωγούς, απλώς δεν μπορούμε δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε την κατασκευή των αυτοκινήτων», ανέφερε μετά από μια συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της εταιρείας και των εργαζομένων στο εργοστάσιο.

Η Stellantis επιβεβαίωσε στο μεταξύ και επίσημα ότι το εργοστάσιο θα σταματήσει τη λειτουργία του μεταξύ 6 και 11 Ιουνίου λόγω έλλειψης micochip.

Ο Lomio ανέφερε ότι η στάση στην παραγωγή, η οποία επηρεάζει σχεδόν όλο το προσωπικό του Melfi (πάνω από 7.000 άτομα), συμπίπτει με ένα διάστημα διακοπών που έχει ήδη προγραμματιστεί για πολλές από τις επιχειρήσεις της Stellantis που δραστηριοποιούνται στην Ιταλία, ξεκινώντας την Πέμπτη με την Ημέρα της Δημοκρατίας της Ιταλίας. Έτσι το εργοστάσιο στο Melfi θα σταματήσει τη λειτουργία του την Πέμπτη για να ανοίξει ξανά στις 13 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube