Στα χέρια του Μπαχρέιν η McLaren

Στα χέρια του Μπαχρέιν η McLaren

Το Μπαχρέιν φαίνεται πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για να κάνει δικό του τον Όμιλο McLaren.

McLaren 750S Spider

Σύμφωνα με τα Μέσα του εξωτερικού, θεωρείται θέμα χρόνου το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Μπαχρέιν, Mumtalakat Holding Company, να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του Ομίλου McLaren.

Αυτό θεωρείται βέβαιο πως θα συμβεί καθώς, όπως αναφέρει το Sky News, το επενδυτικό ταμείο του κράτους βρίσκεται μία ανάσα από το να επιτύχει τη συμφωνία με όλους τους εναπομείναντες μετόχους, προκειμένου να αποκτήσουν το πλήρες πλειοψηφικό πακέτο της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η McLaren είναι έτοιμη να περάσει στα χέρια του κράτους του Μπαχρέιν, με τους Άραβες να έχουν επενδύσει περί τα 700 εκατομμύρια από τον Ιούλιο του 2022.

McLaren Logo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα επένδυση 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Nio

Η Mumtalakat από πέρυσι κατείχε το 60% των μετοχών της εταιρείας, ωστόσο φαίνεται πως έχει αποφασίσει να περάσει στο επόμενο βήμα. Ήδη άλλωστε, κατά τη διάρκεια της εφετινής χρονιάς, με την οικονομική στήριξη που παρείχαν εξασφάλισαν την εύρυθμη λειτουργία της McLaren.

Παράλληλα, η Telegraph δίνοντας μία τάξη μεγέθους της οικονομικής ενίσχυσης, αναφέρει πως από τον Ιούλιου του 2022 οι Aραβες έχουν δώσει σχεδόν 700 εκατομμύρια ευρώ για να καλύψουν προηγούμενες ζημιές της μάρκας. «Η ηγεσία της Mumtalakat πιστεύει στην αναγέννηση της μάρκας και έτσι αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση», υπογραμμίζει το Sky News στο σχετικό ρεπορτάζ του.

Ολοκληρώνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως τα Μέσα του εξωτερικού απευθύνθηκαν στην McLaren για κάποιο σχόλιο, ωστόσο η εταιρεία αρνήθηκε επί του παρόντος να προβεί στην οποιαδήποτε δήλωση. Σε κάθε περίπτωση όμως οι εξελίξεις φαίνεται πως είναι δρομολογημένες, με δημοσιογραφικές πηγές να μιλούν για επίσημες ανακοινώσεις εντός των προσεχών ημερών.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube