Το SSC Tuatara πάει για ρεκόρ στο Nürburgring;

Το SSC Tuatara πάει για ρεκόρ στο Nürburgring;

Μετά από την επίτευξη του ρεκόρ ταχύτερου μοντέλου παραγωγής στον κόσμο, η SSC θέλει να δοκιμάσει το Tuatara στην Πράσινη Κόλαση.

Ο Jerod Shelby, ιδρυτής της SSC, δήλωσε πως μετά από την κατάκτηση του τίτλου του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο με το Tuatara, σκοπεύει να δοκιμάσει το υπεραυτοκίνητο στο Nürburgring Nordschleife!

Το SSC Tuatara που παρουσιάστηκε πέρυσι σε μορφή παραγωγής μετά από περίπου μια δεκαετία εξέλιξης, φορά κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα Twin Turbo V8 5,9 λίτρων που αποδίδει 1.774 PS με καύσιμο E85.

Ο Αμερικανός δήλωσε πως βρίσκονται σε συζητήσεις για χρονομέτρηση ενός γύρου στο Nürburgring, χωρίς όμως να αποκαλύπτει το χρόνο που θέλουν να πετύχουν.

«Αναγνωρίζουμε πως αυτό είναι μια τεράστια πρόκληση. Πιστεύω πως κάθε ένας που λέει πως θα πάει εκεί και θα πετύχει ένα εξαιρετικό χρόνο είναι απλά τρελός. Θεωρώ ότι το Nürburgring είναι μια ακραία πίστα που απαιτεί τεχνική. Πρέπει να έχεις τον κατάλληλο οδηγό, ένα καλό όχημα και να κάνεις πολλές δοκιμές και ρυθμίσεις εκεί, γιατί δεν είναι μια ομαλή πίστα».

SSC Tuatara

Να θυμίσουμε πως τον Οκτώβριο του 2020, το SSC Tuatara έπιασε ταχύτητα 532,93 km/h στη μεγάλη ευθεία της Νεβάδα (508,73 km/h μέσο όρο δύο κατευθύνσεων). Αρκετοί αμφισβήτησαν την εγκυρότητα του ρεκόρ και τον Ιανουάριο του 2021, η αμερικανική εταιρεία επέστρεψε με επίσημο ρεκόρ 455,3 km/h (μέσο όρο δύο κατευθύνσεων) στον αεροδιάδρομο Johnny Bohmer Proving Grounds στη Florida.

Ο τίτλος του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο φαίνεται πως προσέλκυσε αρκετούς ενδιαφερόμενους πελάτες καθώς οι παραγγελίες του SSC Tuatara αυξήθηκαν από 20 που ήταν σε 50. Αυτό σημαίνει πως τα μισά από τα 100 μοντέλα που θα κατασκευαστούν έχουν ήδη πουληθεί, παρά την εξωφρενική τιμή του που κυμαίνεται από $1.625.000 έως $1.900.000. Μετά από αυτή την επιτυχία, o Jerod Shelby ανακοίνωσε πως προγραμματίζει την εξέλιξη ενός νέου μικρότερου και πιο προσιτού υπεραυτοκινήτου με τα σήματα της SSC.

Εκτός από την τελική ταχύτητα και τον χρόνο στο Nürburgring, ο Jerod Shelby δήλωσε πως σκοπεύουν να παρουσιάσουν και τις δυνατότητες του SSC Tuatara στο 1/4 του μιλίου.

[Πηγή: Muscle Cars and Trucks]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube