Το smart σας προσκαλεί για τσάι... [video]

Το smart σας προσκαλεί για τσάι... [video]

Ένα smart με δίλιτρο TDI από Volkswagen, 150 PS, τρελή ροπή και τις αναγκαίες μετατροπές παίρνει μέρος σε αγώνες dragster και χάνεται στο ηλιοβασίλεμα

Τα smart έχουν υποφέρει πολύ τα τελευταία χρόνια από διάφορους μανιακούς που τοποθετούν πάνω τους όποιον κινητήρα τους έρθει στο νου.

Έχουμε δει smart με μηχανικά υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες Toyota, smart με έναν big-block V8, μέχρι και εξάτροχο smart. Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης σκέφτηκε λίγο πιο έξυπνα: να χωρέσει μεν έναν μεγαλύτερο κινητήρα στο smart, χωρίς όμως αυτό να σκορπίσει από την πρώτη γκαζιά. Αντιθέτως να παίρνει μέρος και σε αγώνες dragster! Η λύση που σκέφτηκε ήταν ένας δίλιτρος TDI από Volkswagen, μαζί με το κιβώτιό του φυσικά.

Προφανώς για να χωρέσει ο εν λόγω κινητήρας των 150 PS στο πίσω μέρος του smart, θα έπρεπε να φαρδύνει (κατά πολύ) το μετατρόχιο και φυσικά να τοποθετηθούν οι κατάλληλοι αποστάτες με τα επίσης πολύ φαρδύτερα λάστιχα.

Φαντάζομαι αν ήσασταν ο ιδιοκτήτης μιας M3 E46 που έπαιρνε μέρος σε έναν τέτοιο αγώνα και βλέπατε δίπλα σας το «σμαρτάκι» θα σας έπιαναν τα γέλια. Που όμως θα κόβονταν μαχαίρι μόλις το βλέπατε να απομακρύνεται σαν μικρός διάλος και να σας κερδίζει στο 400άρι με χρόνο στα 13”. Στο video ακολουθεί βλέπουμε τον «μικρό ήρωα» να τα βάζει με μια τέτοια M3 αλλά και μέ ένα Caterham Super 7 και όχι μόνο να μην σκορπάει αλλά να τα ανταγωνίζεται στα ίσια. Φαντάζεστε ένα τέτοιο στο φανάρι;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube