Σε διαζύγιο η σχέση του Elon Musk με το Bitcoin

Σε διαζύγιο η σχέση του Elon Musk με το Bitcoin

Χρησιμοποιώντας το αγαπημένο του κανάλι επικοινωνίας, το Twitter, ο ισχυρός άνδρας της Tesla ανακοίνωσε πως η σχέση του με το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin έφτασε στο τέλος της.

Για όσους παρακολουθούν την πορεία των κρυπτονομισμάτων, θα γνωρίζουν πολύ καλά το τρελό ράλι που σημείωσε τους τελευταίους μήνες το Bitcoin. Οι περισσότεροι επενδυτές βλέπουν στο πρόσωπο αυτού μία τεράστια φούσκα, υπάρχει όμως αρκετός κόσμος που επενδύει σημαντικά ποσά σε αυτό. Ένας εξ αυτών ήταν και ο Elon Musk, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την Tesla. 

Στις αρχές του χρόνου αποφάσισε να αγοράσει Bitcoin αξίας 1,5 δισ. Δολαρίων, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε τρίτους να αγοράζουν μοντέλα της Tesla και να πληρώνουν με κρυπτονομίσματα, αντί για πραγματικά χρήματα. Αυτό, οι αγορές το είδαν με καλό μάτι, τόσο για τη μετοχή της Tesla, όσο και για την ανοδική πορεία του Bitcoin. Μέχρι που πέρασε ο καιρός, το Bitcoin άρχισε να φθίνει και, τελικά, σήμερα ο Elon Musk αποφάσισε να βάλει ένα τέλος σε αυτή τη σχέση. 

Με ένα tweet του, που εμφανίζει ένα ζευγάρι μετά από τσακωμό και με το hashtag Bitcoin να προηγείται μίας ραγισμένης καρδιάς, έδωσε με το δικό του τρόπο το μήνυμα του χωρισμού. Για τον ίδιο, δεν γνωρίζουμε τι κέρδη σημείωσε από αυτή την εφήμερη σχέση. Για το Bitcoin πάλι, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι έχασε μέχρι και 5,4% της αξίας του, μέσα στην ίδια μέρα, λόγω ακριβώς αυτής της ανάρτησης. 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube