Elon Musk: Τώρα μπορείτε να αγοράσετε ένα Tesla πληρώνοντας με bitcoin

Elon Musk: Τώρα μπορείτε να αγοράσετε ένα Tesla πληρώνοντας με bitcoin

Προς το παρόν η αγορά Tesla με bitcoin θα ισχύει στις ΗΠΑ αλλά σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk ανακοίνωσε ότι είναι πλέον δυνατή η αγορά οχημάτων Tesla στις ΗΠΑ με bitcoin.

Η αυτοκινητοβιομηχανία τον περασμένο μήνα αποκάλυψε ότι είχε αγοράσει bitcoin αξίας $1,5 δισ. και ότι σύντομα θα άρχιζε να δέχεται το δημοφιλές κρυπτονόμισμα ως τρόπο πληρωμής.

Φαίνεται πως αυτή η ώρα ήρθε και ο Musk έγραψε στο Twitter πως «τώρα μπορείτε να αγοράσετε ένα Tesla με Bitcoin». Προς το παρόν αυτό ισχύει για την αγορά των ΗΠΑ, αλλά ο Musk είπε πως αργότερα μέσα στη χρονιά η πληρωμή με κρυπτονόμισμα θα επεκταθεί και σε άλλες, εκτός ΗΠΑ αγορές, δίχως όμως να προσδιορίζει σε ποιες. 

Για να αποδεχτεί την πληρωμή, ο Musk είπε ότι η Tesla χρησιμοποιεί ένα ειδικό «λογισμικό ανοιχτού κώδικα».

Πρόσθεσε ότι η Tesla «λειτουργεί απευθείας κόμβους bitcoin». Οι κόμβοι είναι υπολογιστές στο δίκτυο του bitcoin που λειτουργούν για την επαλήθευση συναλλαγών και την αποφυγή δαπανών του κρυπτονομίσματος δύο φορές.

Η εικόνα της Tesla ως φιλικής προς το περιβάλλον εταιρείας αυτοκινήτων έρχεται σε αντίθεση με το κολοσσιαίο αποτύπωμα άνθρακα του δικτύου bitcoin. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Cambridge διαπίστωσαν ότι το δίκτυο του bitcoin χρησιμοποιεί περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια σε ετήσια βάση από ό,τι ολόκληρη η Αργεντινή. Ένα έγγραφο του 2018 που δημοσιεύθηκε στο Nature, διαπίστωσε ότι οι εκπομπές του δικτύου bitcoin από μόνες τους θα μπορούσαν να ωθήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη πάνω από 2 βαθμούς Κελσίου.

Παρά τα κακά περιβαλλοντικά διαπιστευτήριά του, ο Musk έχει αγκαλιάσει το bitcoin περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο μεγάλο CEO. 

Ο Musk είναι πλέον συνδεδεμένος με την ιστορία του bitcoin στα μάτια της Wall Street. Μάλιστα όταν ανακοίνωσε ότι η Tesla επένδυσε σε botcoin κέρδισε μέσα σε λίγες ώρες $ 1δισ. 

Η τιμή της μετοχής της Tesla και η αξία του bitcoin έχουν σημειώσει τεράστια κέρδη τους τελευταίους 12 μήνες, με τις μετοχές της Tesla να φτάνουν τα $600, την ώρα που η αξία του bitcoin έχει φτάσει τα $55.000.

Ορισμένοι επενδυτές, ωστόσο, είναι πεπεισμένοι ότι τόσο η Tesla όσο και το bitcoin κινούνται στα όρια της χρηματιστηριακής φούσκας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube