Σβήσε τους προβολείς γιατί θα σε φάει ο μπαμπούλας!

Σβήσε τους προβολείς γιατί θα σε φάει ο μπαμπούλας!

Οι Κινέζοι βάζουν ανατριχιαστικά αυτοκόλλητα στο πίσω παρμπρίζ για να μην τους τυφλώνουν οι από πίσω με τη μεγάλη σκάλα!

Η νυχτερινή οδήγηση είναι δύσκολη έτσι κι αλλιώς, αλλά την κάνουν δυσκολότερη οι οδηγοί που δεν σβήνουν τη μεγάλη σκάλα των προβολέων τους, είτε σου έρχονται από απέναντι είτε βρίσκονται πίσω σου.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν επινοήσει τους καθρέφτες δύο θέσεων και τους φωτοχρωματικούς για τη δεύτερη περίπτωση, ενώ υπάρχουν σήμερα και οι «έξυπνοι» προβολείς LED που αφήνουν σκοτεινούς κώνους στο πεδίο τους ώστε να μην ενοχλούν τους άλλους όταν είναι στη μεγάλη σκάλα.

Κάτι τέτοιες προηγμένες λύσεις όμως είναι ακριβές και η εφαρμογή τους περιορίζεται σε αυτοκίνητα πολυτελείας. Κάποτε θα εφαρμοστούν και στα προσιτά μοντέλα, αλλά οι Κινέζοι οδηγοί δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν. Γι’ αυτό επινόησαν τη δική τους, εύκολη και φθηνή λύση: Κολλάνε στο πίσω παρμπρίζ φρικιαστικές εικόνες ζόμπι και φαντασμάτων για να κάνουν τους από πίσω τους να σβήνουν τα φώτα τους! (βλ. gallery)

Δεν ξέρουμε τι ζόρι τραβάνε οι Κινέζοι με τέτοιες εικόνες, αφού και κάποιοι οδηγοί «ταξί» Uber τις βάζουν στο προφίλ τους για να τρομάζουν οι υποψήφιοι πελάτες, να ακυρώνουν την κλήση και αυτοί να καρπώνονται τα ακυρωτικά!

Η κίνηση με τα φρικιαστικά αυτοκόλλητα ακούγεται γελοία, όμως είναι διαδεδομένη και η αστυνομία τη θεωρεί επικίνδυνη για την οδική ασφάλεια. Γι’ αυτό και επιβάλλει πρόστιμο 100 γουάν (κάπου €15) στους οδηγούς που το κάνουν.

Θα έλεγε κανείς ότι η αστυνομία καλά θα έκανε να κυνηγούσε όσους αφήνουν τους προβολείς αναμμένους. Και το κάνει. Με ανορθόδοξο τρόπο, όπως έχουμε γράψει πριν λίγο καιρό: αναγκάζει τους παραβάτες να βγουν από το αυτοκίνητο και να κοιτάζουν τους αναμμένους προβολείς τους επί ένα λεπτό!

Το θέμα είναι, μπορούν να οδηγήσουν μετά;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube