Άναψες παράνομα τους προβολείς; Κοίταζέ τους για ένα λεπτό!

Άναψες παράνομα τους προβολείς; Κοίταζέ τους για ένα λεπτό!

Αυτή είναι η τιμωρία που επιβάλλει η κινέζικη αστυνομία σε όσους οδηγούν με τη μεγάλη σκάλα αναμμένη!

Κάποιες φορές οι αστυνομικοί επιβάλλουν τις δικές τους τιμωρίες, που δεν είναι μέσα στους κανονισμούς.

Στο Δυτικό κόσμο, βάζουν για παράδειγμα τους ανήλικους να χύνουν το ποτό τους στο δρόμο για να τους συνετίσουν αν τους πιάσουν να πίνουν δημόσια.

Στην Κίνα, βάζουν τους οδηγούς να κοιτάζουν τους αναμμένους προβολείς του αυτοκινήτου τους, για ένα ολόκληρο λεπτό! Έτσι υποτίθεται ότι συνειδητοποιούν το πόσο ενοχλούν τους άλλους οδηγούς.

Κουρδιστό Πορτοκάλι; Ισλαμική Σαρία; Ό,τι και να σας θυμίζει αυτή η πρακτική, γεγονός είναι ότι έχει τρόπον τινά θεσμοθετηθεί στη Shenzhen της Κίνας.

Δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 2014 και τώρα η αστυνομία ανακοίνωσε στον επίσημο λογαριασμό της στο Weibo ότι αρχίζει να εφαρμόζει κανονικά αυτή την τιμωρία σε όσους οδηγούν με τους προβολείς στη μεγάλη σκάλα.

Η αστυνομία έχει μάλιστα μια ειδική καρέκλα στην οποία πρέπει να καθίσει ο τιμωρούμενος οδηγός και να κοιτάζει τα αναμμένα φώτα του. Δεν ξέρουμε αν του βάζουν και οδοντογλυφίδες στα βλέφαρα για να τα κρατούν ανοιχτά…

Η μέθοδος θυμίζει παλιούς δημοδιδάσκαλους σε επαρχιακά σχολεία, αλλά πρέπει να λάβει κανείς υπόψη η τεράστια διαφορά κουλτούρας που έχουμε από τους Κινέζους.

Φανταστείτε ότι η αστυνομία της Shenzhen τιμωρεί όσους περιφέρονται και διασχίζουν αφηρημένα τους δρόμους, φορώντας τους ένα πράσινο καπέλο. Το πράσινο καπέλο υπονοεί απατημένο σύζυγο –σαν να τους φοράμε εμείς κέρατα– και είναι πολύ ντροπιαστικό, αν και η κινέζικη αστυνομία λέει ότι απλά το καπέλο έχει το ίδιο χρώμα με το γιλέκο που φοράει στους παρανομούντες, όταν τους βάζει να διδάσκουν τους άλλους πεζούς να μην περιφέρονται αφηρημένα!...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube