Σὰρξ ἐκ τῆς σαρκός της Alfa Quadrifoglio το επόμενο Dodge Viper;

Σὰρξ ἐκ τῆς σαρκός της Alfa Quadrifoglio το επόμενο Dodge Viper;

Η παραγωγή του Dodge Viper ολοκληρώνεται στα τέλη Αυγούστου. Αλλά είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει ως… Giorgio.

Η παραγωγή του Dodge Viper ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου. Και μαζί θα κλείσει η γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο Conner Avenue Assembly στο Detroit.

Η πρώτη γενιά Viper παρουσιάστηκε το 1992 και η δεύτερη το 2003, η οποία έμεινε στην παραγωγή ως το 2010. Το 2013 το Viper επέστρεψε με μια 3η γενιά η οποία θα συνεχίσει για έναν μήνα και κάτι ακόμη στην παραγωγή. Το τέλος είχε ήδη ανακοινωθεί από το 2015. Πράγμα που αύξησε κατά 33% φέτος τις πωλήσεις, καθώς πολλοί ήθελαν να έχουν μία από τις τελευταίες εκδόσεις.

Οι 87 εργαζόμενοι στη γραμμή παραγωγής θα απορροφηθούν σε άλλες θέσεις. Σε χθεσινή δημοσίευση φιλοξενούσαμε δήλωση της Jodi Tinson, εκπροσώπου του ομίλου, η οποία έλεγε ότι το εργοστάσιο δεν θα εγκαταλειφθεί, αν και δεν ξεκαθάριζε με τι τρόπο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί.

Η παραπάνω δήλωση συντηρεί την συζήτηση σχετικά με έναν πιθανό διάδοχο. Έχει κάτι στα σκαριά η FCA; Ένα μοντέλο που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον τρομακτικό κουπέ με τον επικό ατμοσφαιρικό V10; Ή απάντηση είναι… ίσως.

«Με δεδομένη πλέον την ύπαρξη μιας ευέλικτης πισωκίνητης πλατφόρμας εντός του FCA, δηλαδή την πλατφόρμα Giorgio στην οποία βασίζεται η Alfa Romeo Quadrifoglio, είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει διάδοχος για το Viper. Αν θα έρθει αρκετά νωρίς ώστε να πάρει την σκυτάλη από το απερχόμενο μοντέλο ή αν θα υπάρξει ένα κενό διάστημα, άγνωστο πόσο μεγάλο, δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε για την ώρα», είχε δηλώσει στις αρχές του 2016 ο Sergio Marchionne, πρόεδρος του FCA. Τώρα ξέρουμε σίγουρα ότι δεν θα περάσουμε αυτόματα από τη μια γενιά στην άλλη, αλλά η πιθανότητα να ξαναδούμε το Viper, εκσυγχρονισμένο, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις, δεν αποκλείεται.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube