Το Dodge Viper σύντομα περνά στην Ιστορία

Το Dodge Viper σύντομα περνά στην Ιστορία

Όπως ανακοίνωσε η Fiat Chrysler Automobiles, η παραγωγή του Dodge Viper πρόκειται να σταματήσει στις 31 Αυγούστου.

Το 2017 είναι η χρονιά κατά την οποία θα πέσουν οι τίτλοι του τέλους για το Dodge Viper, το αμερικανικό σπορ αυτοκίνητο που έμεινε στην παραγωγή για 25 χρόνια.

Η πρώτη γενιά του Viper παρουσιάστηκε το 1992 και η δεύτερη το 2003, η οποία έμεινε στην παραγωγή ως το 2010. Το 2013 το Viper επέστρεψε με την τρίτη γενιά του, η οποία κατασκευάζεται μέχρι σήμερα. Όμως οι πωλήσεις του πλέον είναι τόσο χαμηλές που η FCA αποφάσισε να το καταργήσει, και ήδη από το 2015 είχε ανακοινώσει ότι φέτος θα παραχθούν τα τελευταία Viper. Έτσι, φέτος οι πωλήσεις του είναι αυξημένες κατά 33%, αφού πολλοί φίλοι του μοντέλου σπεύδουν να αποκτήσουν μια από τις τελευτααίες εκδόσεις του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σκοτώνουν τα Viper όταν γεράσουν [video]

Από το 1995, το Viper κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Conner Avenue Assembly της Dodge, στο Ντιτρόιτ. Με την κατάργηση του μοντέλου, η γραμμή παραγωγής θα κλείσει. Η FCA έχει ήδη δηλώσει ότι στους 87 εργαζόμενους σε αυτήν θα προσφερθούν αντίστοιχες θέσεις σε άλλα εργοστάσια της εταιρίας. Η εκπρόσωπος τύπου του ομίλου, Jodi Tinson, είπε ότι το εργοστάσιο δεν θα εγκαταλειφθεί, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει με ποιο τρόπο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον.



[Πηγή: carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube