Σαλόνι Γενεύης: Μέσω live-streaming οι παρουσιάσεις των νέων μοντέλων

Σαλόνι Γενεύης: Μέσω live-streaming οι παρουσιάσεις των νέων μοντέλων

Μετά την ματαίωση της έκθεσης οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναζητούν άλλους τρόπους να παρουσιάσουν τα νέα τους δημιουργήματα. 

Ανατρέπονται όλα τα σχέδια των αυτοκινητοβιομηχανιών μετά την ματαίωση της 90ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης λόγω του κορωνοϊού. 

Να θυμίσουμε ότι η ματαίωση ήρθε μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Ελβετίας να απαγορεύσει όλες τις εκδηλώσεις στις οποίος θα συναθροίζονταν περισσότερα από 1.000 άτομα. 

Το πλήγμα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες ήταν βαρύ με δεδομένο ότι θα χάσουν και τη δημοσιότητα που θα απολάμβαναν αλλά - κυρίως - και πολλά εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα οι οργανωτές στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν είπαν πως δεν σκοπεύουν να αποζημιώσουν τους εκθέτες, τονίζοντας ότι η ματαίωση της έκθεσης δεν έγινε λόγω δικής τους υπαιτιότητας, αλλά λόγω ανωτέρας βίας. 

Ωστόσο και με δεδομένο ότι με κάποιον τρόπο πρέπει να παρουσιάσουν στον Τύπο και στο κοινό τα νέα μοντέλα που θα παρουσίαζαν στη Γενεύη, προσανατολίζονται τώρα να κάνουν τις παρουσιάσεις μέσω live-streaming, επιστρατεύοντας τις τεχνολογικές δυνατότητες του διαδικτύου. 

Έτσι, η ΒMW και η Mercedes-Benz θα παρουσιάσουν μέσω διαδικτύου το BMW Concept i4 και την ανανεωμένη Mercedes E Class.

Η FCA αναζητά ανάλογο τρόπο για να παρουσιάσει το νέο ηλεκτρικό Fiat 500, ενώ η γαλλική πολυτελής μάρκα DS, μέλος του ομίλου PSA, δήλωσε ότι αναζητά ένα χώρο κοντά στο Παρίσι για να παρουσιάσει το νέο DS Aero Sport Lounge. Με τον ίδιο τρόπο θα παραχωρήσουν συνεντεύξεις και τα στελέχη της. 

Ψηφιακά κανάλια παρουσίασης του νέου Audi A3 αναζητά και το Ινγκολστάντ και είναι βέβαιο ότι πολλοί από τους εκθέτες της Γενεύης θα ακολουθήσουν το ίδιο μονοπάτι. 

Εν αναμονή λοιπόν...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube