Κορωνοϊός: Δεν θα αποζημιωθούν οι εκθέτες για τη ματαίωση του Σαλονιού της Γενεύης

Κορωνοϊός: Δεν θα αποζημιωθούν οι εκθέτες για τη ματαίωση του Σαλονιού της Γενεύης

Όποιος θέλει αποζημίωση ας μηνύσει την κυβέρνηση της Βέρνης είπε ο πρόεδρος του ΔΣ των οργανωτών.

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης δεν θα γίνει λόγω του κορωνοϊού μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Βέρνης με βάση την οποία ακυρώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις στις οποίες αναμένονταν η συνάθροιση άνω των 1.000 ατόμων.

Οι διοργανωτές της Εκθεσης με μια λιτή ανακοίνωση έκαναν γνωστή τη ματαίωση του Σαλονιού: «Λυπούμαστε που θα ανακοινώσουμε ότι το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης για το 2020 θα ακυρωθεί. Πρόκειται για ένα θέμα ανωτέρας βίας», είπε ο Maurice Turrettini  πρόεδρος του ΔΣ της διοργανώτριας εταιρείας.

Παράλληλα, οι διοργανωτές δήλωσαν ότι η έκθεση του 2020 δεν θα πραγματοποιηθεί αργότερα, προσθέτοντας ότι ελπίζουν πως το 2021 θα έχουμε κανονικά το Σαλόνι της Γενεύης. Είναι μια πολύ μεγάλη εκδήλωση για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τη μεταφορά της σε μια άλλη ημερομηνία, δήλωσε εκπρόσωπος της διοργάνωσης.

Όταν ερωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αν οι εκθέτες θα αποζημιωθούν για την οικονομική ζημιά που θα υποστούν από την ματαίωση της έκθεσης, ο Turrettini  δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε κατάσταση ανωτέρας βίας, έτσι ώστε οι οποίες απαιτήσεις κατά της διοργάνωσης να μην έχουν νομικό υπόβαθρο.  Είναι η εκτελεστική αρχή στη Βέρνη που επέβαλε τη ματαίωση. Αν κάποιος θέλει να τους μηνύσει, καλή επιτυχία».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube