Ρώσοι μετέτρεψαν το Lada Niva σε «σαύρα» [video]

Ρώσοι μετέτρεψαν το Lada Niva σε «σαύρα» [video]

Αυτό είναι με διαφορά το χαμηλότερο Niva που έχει κατασκευαστεί.

Το Lada Niva, το σκληροτράχηλο 4x4 από τη Ρωσία το οποίο βρίσκεται στην αγορά με ελάχιστες επεμβάσεις από το 1977 μέχρι σήμερα, αποτέλεσε τη βάση για ένα πραγματικά ευφάνταστο project του καναλιού iling show στο YouTube. Οι Ρώσοι έβαλαν όλη τους την τέχνη και κατασκεύασαν το χαμηλότερο Niva στην ιστορία - ένα όχημα που όσοι το αντικρίζουν δυσκολεύονται να πιστέψουν στα μάτια τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Lada 4x4: Το Niva συνεχίζει ακάθεκτο και το 2020

Για να φτάσει το αειθαλές μοντέλο όσο το δυνατόν κοντύτερα στο έδαφος, οι τεχνικοί του iling show έκοψαν το αμάξωμα και ουσιαστικά κατασκεύασαν ξανά το πλαίσιο ώστε να υποστηρίξει τα μηχανικά μέρη. Το άλλοτε ικανότατο εκτός δρόμου όχημα χαμήλωσε τόσο πολύ, που οι τροχοί του περνούν μέσα από ειδικές τρύπες στο καπό. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον κινητήρα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του ξεπροβάλει από ακόμα μια τρύπα, ενώ οι απολήξεις της εξάτμισης βγαίνουν από το εμπρός δεξί φτερό.

Σαν να μην έφτανε το υπερβολικό χαμήλωμα, οι Ρώσοι εξόπλισαν το Niva με υδραυλική ανάρτηση, ώστε να αγγίζει κυριολεκτικά το έδαφος όταν είναι παρκαρισμένο. Επιπλέον, το μοντέλο έχει μετατραπεί από τετρακίνητο σε πισωκίνητο, κάτι που σε συνδυασμό με το χαμηλό του βάρος επιτρέπει στον οδηγό να κάνει donuts.

Lada Niva Tekctypa

Αντίστοιχα από το εσωτερικό αφαιρέθηκαν τα πίσω καθίσματα καθώς οι νέοι θόλοι των τροχών φτάνουν μέχρι το ύψος των πίσω παραθύρων. Για την αρκετά δύσκολη είσοδο των επιβατών στο εσωτερικό, οι πόρτες ανοίγουν ελαφρώς προς τα πάνω, με το πορτ παγκάζ να έχει και αυτό το δικό του ξεχωριστό τρόπο ανοίγματος. Τα παράθυρα έχουν αφαιρεθεί εντελώς και η πανοραμική οροφή παραμένει ανοιχτή έτσι ώστε να ενισχύεται η αίσθηση ευρυχωρίας. Την εικόνα συμπληρώνει το αφαιρούμενο τριάκτινο τιμόνι και τα bucket καθίσματα για οδηγό και συνοδηγό.

Ακολουθεί το βίντεο από το κανάλι iling show που παρουσιάζει το εν λόγω project στην τελική του μορφή. Δυστυχώς είναι στα ρώσικα και η αυτόματη μετάφραση δεν λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά (τουλάχιστον ακόμα), όμως έχει ενδιαφέρον να δείτε τις εικόνες από το εσωτερικό και τα μηχανικά μέρη του χαμηλότερου Lada Niva που θα υπάρξει ποτέ.

Πηγή: Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube