Rolls-Royce Cullinan: Πανάκριβη ακόμα και ως μοντελάκι [video]

Rolls-Royce Cullinan: Πανάκριβη ακόμα και ως μοντελάκι [video]

Η Rolls-Royce προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να αγοράσουν μια χειροποίητη Cullinan σε κλίμακα 1/8.

Γνωρίζουμε πως η Rolls-Royce Cullinan είναι ένα από τα ακριβότερα SUV στον κόσμο, όμως εκτός από το κανονικό αυτοκίνητο, η βρετανική φίρμα προσφέρει τώρα στους πελάτες της τη δυνατότητα να αγοράσουν και ένα πιστό αντίγραφο του μοντέλου σε κλίμακα 1:8!

Η μικρή Cullinan αποτελείται από 1.000 εξαρτήματα τα οποία έχουν κατασκευαστεί στα πρότυπα ποιότητας και σχεδιασμού της Rolls-Royce. Η συναρμολόγηση γίνεται στο χέρι και απαιτεί συνολικά 450 ώρες - δηλαδή πάνω από το μισό χρόνο που χρειάζεται για την παραγωγή μιας κανονικής Cullinan.

Ενδεικτικό είναι πως η παλέτα των χρωμάτων περιλαμβάνει 40.000 αποχρώσεις, ενώ αν δεν σας καλύπτει κάποια από αυτές η Rolls-Royce μπορεί να φτιάξει μια καινούρια μόνο για εσάς. Η βαφή γίνεται στο χέρι με ειδική κατεργασία γυαλίσματος ώστε να επιτευχθεί ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

Rolls-Royce Cullinan scale model

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοκίνητα που ήθελαν να μοιάσουν στην Rolls-Royce Cullinan

Τα εμπρός και πίσω φώτα είναι λειτουργικά, ενώ κάτω από το καπό κρύβεται ένα ακριβέστατο αντίγραφο του twin-turbo κινητήρα V12 6,75 λίτρων.

Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως έρχεται όταν ανοίξουν οι πόρτες αποκαλύπτοντας το εσωτερικό. Υψηλής ποιότητας υλικά όπως ξύλο, δέρμα και μέταλλο ντύνουν κάθε γωνιά της λιλιπούτειας καμπίνας. Όπως και στο αμάξωμα, έτσι και στο ταμπλό η λεπτομέρεια είναι εντυπωσιακή, με αποτέλεσμα να διακρίνονται ακόμα και οι μικρότεροι διακόπτες.

Το πιστό αντίγραφο της Cullinan συνοδεύεται από μια βιτρίνα μήκους 1 μέτρου από Perspex. Το τζάμι είναι αφαιρούμενο έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης να μπορεί να θαυμάσει από κοντά το ακριβό του απόκτημα, και φυσικά να ανοίξει τις πόρτες, το καπό, το διπλό πορτ παγκάζ και τα φώτα.

Η τιμή του μοντέλου δεν ανακοινώθηκε, όμως είναι πολύ πιθανό να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, ή και ακόμα περισσότερο ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube