’Ring: Δείτε το γύρο και το χρόνο του νέου Ford Focus RS [video]

’Ring: Δείτε το γύρο και το χρόνο του νέου Ford Focus RS [video]

Στην καρδιά του χειμώνα, το θερμόμετρο στο Nürburgring χτυπάει κόκκινο καθώς πολλά σπορ αυτοκίνητα αναμετρώνται με τα χρονόμετρα.

Όπως φαίνεται, έχουμε πολλά ακόμη να δούμε και να μάθουμε από τα σπορ αυτοκίνητα που αναμετρώνται με τις προκλήσεις του θρυλικού Nürburgring και διεκδικούν το δικό τους μερίδιο στην δημοσιότητα με μία καλή επίδοση.

Πριν λίγους μήνες τον VW Golf GTI Clubsport S είχε κάνει ρεκόρ στα προσθιοκίνητα. Και πριν λίγες μέρες η VW επέστρεψε για να αξιοποιήσει τις καλύτερες συνθήκες ώστε το Clubsport S να βελτιώσει τον χρόνο του και να σπάσει το δικό του ρεκόρ. Η προσπάθεια του Golf ήταν εργοστασιακή. Αντίθετα με τις άλλες πρόσφατες επιδόσεις οι οποίες έγιναν από το περιοδικό Sport Auto.  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Ford Focus RS σε πίστα και δρόμο [video]

Πιο πρόσφατα, την Πέμπτη συγκεκριμένα, είδαμε τον γύρο και μάθαμε τον χρόνο της Mercedes-AMG GT R. Η οποία συνέτριψε την Ferrari 488 GTB. Ο χρόνος της Mercedes-AMG ήταν κυριολεκτικά… απίστευτος. Τόσο που αρκετοί αμφισβήτησαν το περιοδικό ως προς τη διαδικασία και γράφτηκε πως χρησιμοποίησαν σλικ λάστιχα. Αφορμή στάθηκε μία φωτογραφία, όπου πράγματι τα λάστιχα δεν φαίνονταν να έχουν χάραξη.



Στην πραγματικότητα, όπως αποκάλυψε μια δεύτερη πιο κοντινή φωτογραφία, είναι Michelin Pilot Sport Cup 2 των οποίων το πέλμα έλιωσε στην διάρκεια της προσπάθειας επίτευξης του ρεκόρ. Άλλωστε τι νόημα θα είχε να αφήσουν σε κοινή θέα τα λάστιχα αν είχαν όντως «κλέψει» με σλικ.



Σήμερα, για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, δόθηκε στην δημοσιότητα το video και ο χρόνος του νέου Ford Focus RS. Στο τιμόνι είναι και πάλι ο  οδηγός αγώνων Christian Gebhardt (Γερμανός, με αρκετές διακρίσεις στις 24 Ώρες του Nürburgring ). Πολλοί από τους πιστούς της Ford και λάτρεις του Focus RS θα περίμεναν μια επίδοση αρκετά κάτω από τα 8 λεπτά. Όμως το χρονόμετρο σταμάτησε σε 8’ 06”. Το Sport Auto ανακοίνωσε ότι στην δυναμομέτρηση το αυτοκίνητο έβγαλε αρκετά κάτω από τα 350 PS που δηλώνει το εργοστάσιο, και συγκεκριμένα 326.

[Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube