’Ring: Το VW Golf GTI Clubsport S σπάει το δικό του ρεκόρ [video]

’Ring: Το VW Golf GTI Clubsport S σπάει το δικό του ρεκόρ [video]

Όταν το γρήγορο δεν είναι αρκετά γρήγορο, επιστρέφεις στον τόπο του «εγκλήματος», στο Nürburgring, για μια ακόμη προσπάθεια.

Οι περισσότερες εταιρείες θα ήταν ευχαριστημένες με την επίτευξη του ρεκόρ μιας κατηγορίας στο Nürburgring. Αλλά όχι από,τι φαίνεται η Volkswagen.

Μολονότι οι Γερμανοί έθεσαν εκ νέου το ρεκόρ στην Πράσινη Κόλαση για τα προσθιοκίνητα αυτοκίνητα, νωρίτερα μέσα στο 2016, επανήλθαν τον Οκτώβριο για να κυνηγήσουν το δικό τους χρόνο. Κατά πώς φαίνεται, είτε δεν ήταν ευχαριστημένοι από το χρόνο τους είτε ανέμεναν κάποιο ανταγωνιστή να ετοιμαζόταν για μια ανοιξιάτικη ρελάνς το 2017.

Το προηγούμενο ρεκόρ η VW το έκανε με ένα Golf GTI Clubsport S τον Απρίλιο, γράφοντας 7’ 49’ 21. Έξι μήνες αργότερα, η VW με το ίδιο αυτοκίνητο έγραψε 7’ 47” 19. Το νέο ρεκόρ ετέθη στις 26 Οκτωβρίου με θερμοκρασία ºC που κατά τους Γερμανούς ήταν η τέλεια θερμοκρασία και επικρατούσαν οι ιδανικές συνθήκες υγρασίας για να λειτουργήσουν σε βέλτιστο επίπεδο μοτέρ και λάστιχα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε το νέο Golf GTI Clubsport S στην πίστα του Nürburgring

Ο χρόνος που πέτυχε το GTI Clubsport S είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αν αναλογιστεί κάποιος το 7’ 58” της BMW M2. Από την άλλη, το Honda Civic Type R και ίσως το πιο κοντινό σε φιλοσοφία ανταγωνιστικό αυτοκίνητο του Clubsport έχει πετύχει ένα σχετικά κοντινό χρόνο με 7’ 50” 63.

Και φυσικά όσοι δεν ασχολούνται φανατικά με το «άθλημα» θα αναρωτιούνται τι κάνει τόσο γρήγορο ένα VW Golf GTI στο ’Ring. Η απάντηση προφανώς βρίσκεται στο γεγονός ότι το Clubsport S δεν είναι ένα συνηθισμένο GTI. To αυτοκίνητο μπορεί να πατά πάνω στο Clubsport των 265 ίππων, αλλά είναι ελαφρύτερο και με σημαντικά ψηλότερη ιπποδύναμη. Το δίλιτρο 4κύλινδρο μοτέρ του αποδίδει 310 άλογα που έχουν να κινήσουν ένα Clubsport χωρίς πίσω κάθισμα, με ειδική ελαφριά μπαταρία, αλουμινένιο υποπλαίσιο εμπρός και ένα ζευγάρι ελαφριά μπάκετ αντί των εμπρός καθισμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα 10 πιο γρήγορα αυτοκίνητα παραγωγής στο Nürburgring [videos]

Με αυτά και με άλλα τρικάκια δίαιτας το βάρος του Clubsport S έχει κατέβει περίπου 30 kg σε σχέση με το Clubsport. Επιπλέον, το αυτοκίνητο φορά 19άρες ζάντες ελαφρού κράματος ντυμένες με λάστιχα Michelin Sport Cup 2, ενώ στο σύστημα οδηγικών ρυθμίσεων είναι περασμένο ένα ειδικό προφίλ «Nürburgring», κομμένο ραμμένο στα μέτρα της πίστας απομυζώντας τη βέλτιστη απόδοση από μοτέρ και ανάρτηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Volkswagen Golf 2017 – Όλες οι λεπτομέρειες, αποκλειστικές φωτογραφίες

Για όποιον θα ήθελε ένα τέτοιο Clubsport S τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα. Η Volkswagen κατασκεύασε μόνο 400 κομμάτια, εκ των οποίων τα 100 δεσμεύτηκαν για τη Γερμανία, άλλα τόσα υπολογίζουμε για τη Βρετανία και άλλα τόσα τουλάχιστον για Γαλλία και Ιταλία. Οπότε έχουν μείνει 100 ή και λιγότερα κομμάτια για όλες τις υπόλοιπες χώρες.

[Πηγή Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube