Reuters: Ακόμη και αύριο η ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ Groupe PSA με FCA

Reuters: Ακόμη και αύριο η ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ Groupe PSA με FCA

Μόλις χθες έγινε γνωστό ότι οι δύο εταιρείες συζητούσαν εκ νέου σενάριο συγχώνευσης. 

Μόλις χθες έγινε γνωστό ότι η Fiat Chrysler Automobiles και ο όμιλος PSA βρίσκονται και πάλι σε συνομιλίες για να συνεργαστούν. Φαίνεται ότι οι συζητήσεις γίνονταν πολύ καιρό τώρα και μάλλον υπό άκρα μυστικότητα, καθώς σήμερα το Reuters γράφει ότι η συμφωνία θα ανακοινωθεί ακόμη και αύριο Πέμπτη. Και οι δύο εταιρείες επιβεβαίωσαν ότι οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν.

Η PSA εξέδωσε δήλωσε: «Μετά από πρόσφατες αναφορές σχετικά με πιθανό επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ του Groupe PSA και της FCA, η PSA επιβεβαιώνει ότι διεξάγονται συζητήσεις με στόχο τη δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους αυτοκινήτων παγκοσμίως».

Μια ακριβώς ίδια δήλωση δήλωση έκανε και η FCA, λέγοντας πως δεν έχει να προσθέσει τίποτα παραπάνω αυτή τη στιγμή."

Η πιθανή συγχώνευση των δύο εταιρειών θα δημιουργήσει ένα γιγαντιαίο όμιλο που θα περιλάμβανε μερικές από τις μεγαλύτερες μάρκες αυτοκινήτων στον κόσμο. Η FCA διαθέτει FΙΑΤ, Jeep, Alfa Romeo, Maserati, Ram, Lancia και Chrysler, ενώ η PSA τις Peugeot, Citroën, DS και Vauxhall-Opel. Η συμφωνία θα εξασφαλίσει ότι οι μαζικές επενδύσεις στην αυτόνομη οδήγηση και την ηλεκτροκίνηση θα μπορούσαν να μοιραστούν μέσω μεγαλύτερων οικονομιών κλίμακας.

Η FCA αναζητά έναν συνεργάτη εδώ και αρκετό καιρό, και νωρίτερα φέτος πραγματοποίησε εκτεταμένες συνομιλίες με τη Renault για μια πιθανή συνεργασία. Αλλά αυτές οι συνομιλίες δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Ο επικεφαλής της PSA, Carlos Tavares που οδήγησε στην εξαγορά της Vauxhall-Opel, ήταν πάντα πρόθυμος να επεκτείνει τις δραστηριότητες της εταιρείας, είτε μέσω εξαγορών, είτε μέσω συνεργασιών. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube