Renault: Ζημιά €7,29 δισ στο πρώτο εξάμηνο του 2020

Renault: Ζημιά €7,29 δισ στο πρώτο εξάμηνο του 2020

Η Renault και η Nissan βρίσκονται σε φάση αναδιοργάνωσης.

Η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2020 με ζημία ρεκόρ ύψους €7,29 δισεκατομμυρίων σε μια δύσκολη περίοδο που σημαδεύτηκε από την πανδημία του κορονοιού. Ένα μεγάλο μέρος από αυτο το ποσό οφείλεται στη Nissan που σημείωσε ζημία €4,8 δισεκατομμυρίων, συμπεριλαμβανομένων €4,29 δισ από απομειώσεις και κόστη που σχετίζονται με την αναδιοργάνωση της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Nissan: Με 12 νέα μοντέλα η επιστροφή στην κερδοφορία [video]

Οι πωλήσεις μοντέλων της Renault μειώθηκαν πάνω από 33% μέσα στο πρώτο μισό του έτους, καθώς εργοστάσια και αντιπροσωπείες παρέμειναν κλειστές για αρκετές εβδομάδες κατά τη διάρεια του lockdown. Παράλληλα, οι μετοχές της γαλλικής εταιρείας έχουν σημειώσει πτωση 47% μέσα στο 2020.

Ο CEO της Renault, Luca de Meo που ανέλαβε τη θέση του τον προηγούμενο μήνα, δήλωσε πως δουλεύουν σε συνεργασία με υψηλόβαθμα στελέγχη της Nissan έτσι ώστε η «φωτιά να μην επεκταθεί σε ολόκληρο το σπίτι». Όπως περιέγραψε σε δημοσιογράφους, «H Renault βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο μιας καθοδικής πορείας που ξεκίνησε πριν από χρόνια».

Η Renault δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις για την πορεία του έτους λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί σχετικά με την πορεία της πανδημίας, όμως δήλωσε πως βρίσκεται σε καλή πορεία όσον αφορά τη μείωση του κόστους και θα παρουσιάσει ένα σχέδιο ανάκαμψης τον Ιανουάριο. Μέσα στο σχέδιο αναδιάρθωσης της γαλλικής φίρμας περιλαμβάνεται η περικοπή 14.600 θέσεων εργασίας σε παγκόσμια κλίμακα, η μείωση του αριθμού παραγωγής κατά 1/5 με στόχο την εξοικονόμηση πάνω από €2 δισεκατομμυρίων (τα €600 εκατομμύρια από αυτά αφορούν το 2020).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτό είναι το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Renault

Όπως έχει ανακοινωθεί τους προηγούμενους μήνες, στο άμεσο μέλλον η Renault θα αφοσιωθεί στα ηλεκτρικά οχήματα, η Nissan στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης και η Mitsubishi στα plug-in υβριδικά.

[Πηγή: Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube