Renault: Ντίζελ Kadjar και Scénic τέλος από το 2020, υποστηρίζει γαλλικό μέσο

Renault: Ντίζελ Kadjar και Scénic τέλος από το 2020, υποστηρίζει γαλλικό μέσο

Σύμφωνα με γαλλικό website, η Renault έχει ήδη σχεδιάσει να αφαιρέσει από την γκάμα των Kadjar και Scénic/Grand Scénic τα μοτέρ τουρμποντίζελ από το 2020. Επιλογή για την οποία δεν γνωρίζουμε το λόγο, αλλά εγείρει ορισμένα ερωτηματικά.

Τα Scénic και το Grand Scénic δεν έχουν ανανεωθεί ακόμα, ενώ το Kadjar μόλις υπέστη αναβάθμιση. Και τα δύο όμως έχουν ένα κοινό στοιχείο: Την πρόσφατη υιοθέτηση των εκ νέου ρυθμισμένων κινητήρων ντίζελ BlueDCi, οι οποίοι τους επιτρέπουν να περάσουν τα τελευταία αντιρρυπαντικά πρότυπα και δοκιμές πιστοποίησης. Αλλά όπως αναφέρει ο γαλλικός ιστότοπος Downshift, χωρίς να κατονομάζει την πηγή της πληροφορίας, η Renault έχει ήδη αποφασίσει να βάλει τέρμα στις εκδόσεις ντίζελ του Kadjar και της οικογένειας του Scénic μέχρι το 2020.

Η ανανέωση του Kadjar θα πρέπει να γίνει στην καλύτερη περίπτωση το 2021, ενώ αυτή του Scénic είναι ακόμα μακρινή υπόθεση. Στην ενδεχόμενη απουσία του ντίζελ από την γκάμα τους όμως, Kadjar και Scénic θα μείνουν μόνο με βενζινοκινητήρες, δεδομένου ότι δεν είναι προγραμματισμένο να εμπλουτιστεί η προσφορά τους με επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις. Σε αντίθεση με το ανασχεδιασμένο Mégane και τον επόμενο Captur.

Βρισκόμαστε λοιπόν εμπρός σε μια αβεβαιότητα, όσον αφορά το μέλλον της γκάμας των δύο μοντέλων. Διότι αν πράγματι πρόκειται να μην υπάρχουν από το 2020 τουρμποντίζελ Kadjar και Scénic, δεν θα πρέπει να έχουμε επίσημη επιβεβαίωση γι’ αυτό πριν από το τέλος του 2019 -στην καλύτερη περίπτωση.

Το Downshift αναφέρει ότι η διακοπή του ντίζελ συμπίπτει σε κάθε περίπτωση με το χρόνο που παραδίδονται τα πρώτα στοιχεία της έρευνας οργανισμού σχετικά με τις εκπομπές των ντιζελοκινητήρων της Renault και τη λειτουργία των παγίδων NOx. Και διερωτάται, «αν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά;».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube