Renault Scénic: Νέα μοτέρ ντίζελ 1.7 Blue dCi

Renault Scénic: Νέα μοτέρ ντίζελ 1.7 Blue dCi

Η συμμόρφωση της γκάμας των κινητήρων της Renault με το νέο πρότυπο μετρήσεων WLTP συνεχίζεται, με το Scénic να εγκαινιάζει το μοτέρ 1.7 BluedCi σε δύο εκδόσεις ισχύος.

Περίπλοκη μετάβαση για τη Renault, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου, η γαλλική φίρμα μπορεί να καταχωρήσει στους καταλόγους της μόνο μοντέλα που έχουν συμμορφωθεί στο νέο πρότυπο WLTP. 

Κι αν για τους βενζινοκινητήρες ο Ρόμβος είχε πάρει το προβάδισμα έναντι των υπολοίπων γαλλικών αυτοκινητοβιομηχανιών με τα νέα μοτέρ 1.3 και 1.8 TCe (οφείλουν ακόμα να προσθέσουν το φίλτρο σωματιδίων σύντομα), τα ντίζελ, φαίνεται ότι βαίνουν ασθμαίνοντα.

Φυσικά, οι ενημερώσεις κινητήρων είναι ήδη έτοιμες. Χρειάζεται όμως χρόνος για να τοποθετηθούν σε όλα τα σχετικά μοντέλα και να τα δούμε να εμφανίζονται στο στον ηλεκτρονικό διαμορφωτή. Ύστερα λοιπόν από το Kadjar, που φόρεσε το 1.5 Blue dCi (4x2), ήρθε η σειρά του Scénic να φορέσει καινούργια μοτέρ ντίζελ.

Έξοδος λοιπόν για τους 1,5 και 1,6, που αντικαθίστανται αμφότεροι με τον blue dCi 1,7. Το νέο μοτέρ είναι διαπιστευμένο με τεχνολογία επεξεργασίας των οξειδίων του αζώτου του τύπου της επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής -SCR. Που πηγαίνει φυσικά πακέτο με το AdBlue. Ο νέος 1.700άρης κινητήρας διατίθεται σε δύο εκδοχές ισχύος, 120 και 150 ίππων, προς το παρόν μόνο σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι τιμές της ροπής και της κατανάλωσης δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι η γκάμα των ντίζελ απλοποιείται, δεδομένου ότι μέχρι πρότινος η Renault διέθετε το Scénic με 110, 130 και 160 άλογα. Η μικρο-υβριδική έκδοση εξαφανίστηκε ομοίως από τους καταλόγους. Μην ψάχνετε βέβαια στην Ελλάδα, καθώς το τελευταίο Scénic δεν εισήχθη ποτέ από την ελληνική αντιπροσωπεία. Κάτι που σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα γίνει μέσα στο 2018, ένα χρόνο περίπου πριν από την ανανέωση μέσης ζωής του γαλλικού κόμπακτ MPV/crossover.

Για να πάρετε όμως μια τάξη μεγέθους όσον αφορά την τιμή, στη Γαλλία, το βασικό 1.7 BluedCi 120 ξεκινά από τις €27.700, το βασικό 1.7 BluedCi 150 ξεκινά από τις 34.200, ενώ οι μακριές εκδόσεις τους, Grand Scénic, κοστίζουν επιπλέον 600 ευρώ. Και το βασικό μοντέλο της βενζινοκίνητης γκάμας με το 4κύλινδρο κινητήρα των 1.330 cc στην έκδοση ισχύος των 115 PS ξεκινά στη Γαλλία από τα 25 χιλιάρικα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube